Vegan curry uit de oven met aardappel, bloemkool en gember

Vaak wordt Aloo gobi geserveerd met rijst of platbrood. Of je eet de curry eenvoudigweg zonder bijgerechten en lepelt het gewoon zo uit een kommetje. Door de aardappelen vult het gerecht zeker voldoende. Tip: Voeg eens kikkererwten toe voor nog meer bite en extra eiwitten.

traybake vegan
traybake vegan
5 from 1 vote

Vegan curry uit de oven met aardappel, bloemkool en gember

Aloo gobi is een heerlijk kruidig, dankzij de garam massala en gember, en toch toegankelijk Indische curry. Het betekent letterlijk ‘aardappel’ (aloo) en ‘bloemkool’ (gobi). De kruidige saus maak je op basis van plantaardige room. Je vindt verschillende soorten vegan room in de supermarkt.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Totaal: 1 hour 20 minutes
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 500 g Bloemkool, 1 kleine of 1/2 grote
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 gele ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 duimgroot stuk gember
  • 1.5 tl komijnzaad, of 1/2 tl komijnpoeder
  • 1.5 tl garam masala
  • 1.5 tl currypoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • chilivlokken of cayennepeper, naar smaak
  • 2 tomaten
  • 1 el of blokje groentenbouillon
  • 200 ml plantaardige room
  • een bosje koriander
  • Rijstolie
  • Peper
  • Zout
  • 1 tl korianderpoeder, optioneel
  • partjes limoen, optioneel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtstand).
  • Snijd de bloemkool in roosjes en de stam in stukjes. Snijd de aardappelen in blokjes of plakjes.
  • Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en verwijder de kern. Rasp de gember fijn: je hebt 1 eetlepel nodig. Meng de groenten met de geperste knoflook, geraspte gember en 2 eetlepels rijstolie. Kruid met komijnzaad, garam masala, koriander-, curry- en kurkumapoeder. Voeg chilivlokken, peper en zout toe naar smaak. Verdeel alles over een grote ovenschaal of braadslede en rooster 20 minuten. Roer halverwege eens om.
  • Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Los de groentebouillon op in 300 milliliter heet water.
  • Verander de ovenstand naar 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Voeg de tomatenblokjes, warme groentebouillon en plantaardige room toe en roer goed om. Zet in de oven en bak nog 30 minuten of tot de groenten en aardappelen gaar zijn. Roer halverwege om.
  • Haal de schaal uit de oven. Roer om, strooi er koriander over en serveer met de partjes limoen.

Extra informatie

Recept en foto uit ‘Traybakes: snel & gezond koken op de bakplaat’ van Stefanie Baert.
© Stefanie Baert en The Fresh Light
traybakes kookboek
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: