Snel stoofpotje met prei, pompoen en vegan gehakt van seitan
In dit eenvoudig stoofpotje verwerken we lokale groenten die je kan variëren naar gelang het seizoen. Pompoen en prei gaan perfect samen en zijn volop beschikbaar gedurende de hele winterperiode. Verder gebruiken we ook nog vegan gehakt, meestal op basis van het eiwitrijke seitan, wat je in zo goed als alle supermarkten kan vinden.
Snel stoofpotje met prei, pompoen en vegan gehakt van seitan
Prei en pompoen schitteren in dit warme stoofpotje met vegan gehakt.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje look
- 2 cm gember
- 2 stalen prei
- 400 g pompoen, gewogen zonder schil
- 1-2 handjes kerstomaten
- 1 el sojasaus
- 200 ml groentebouillon
- 1 pakje vegan gehakt, bv. soja- of seitangehakt
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kurkuma
- peper en zout, naar smaak
Voor erbij
- 120-140 g noedels , of rijst
- peterselie, vers
Bereiding
- Snijd de ui, look en gember fijn. Spoel de prei en halveer in de lengte. Snijd de prei in reepjes van ongeveer 2 cm. Schil en spoel de pompoen en snijd deze in blokjes van ongeveer 3 op 3 cm.
- Verwarm 1 el plantaardige olie in een grote pot of wokpan. Bak hierin de ui, look en gember.
- Voeg de preireepjes toe en laat 5 minuten stoven. Kruid met het paprikapoeder, de kurkuma, peper en zout.
- Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe, samen met de groentebouillon, sojasaus en het vegan gehakt. Laat sudderen op een zacht vuur tot de pompoen zacht is. Proef en kruid eventueel nog bij met peper en zout.
- Zet het vuur uit en voeg de kerstomaten toe aan de groenten. Laat het deksel op de pot zodat de tomaatjes openbarsten door de warmte.
- Kook de noedels of rijst. Werk af met verse peterselie.
Extra informatie
Recept en foto van Franne Lingier.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan