Funghi alla king
Dit recept voor gebakken paddenstoelen in een heerlijk romige sherrysaus is fantastisch!
Funghi alla king
Paddestoelen in een sherry-roomsaus
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 1 ½ cup gemengde paddestoelen naar keuze
- ½ cup eekhoorntjesbrood, bevroren, in stukjes
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 sjalot, fijngesneden
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 gele paprika, in reepjes
- 1 cup sherry
- enkele takjes tijm
- 1 cup plantaardige room
- 1 tl paddestoelenbouillonpoeder
- zwarte peper, naar smaak
- zout, naar smaak
Voor erbij
- gebakken aardappelen
Bereiding
- Verwarm wat olijfolie in een pan op een vrij hoog vuur. Doe de look, sjalot, tijm en het paddestoelenbouillonpoeder er bij en bak dit alles tot het zacht is en de aroma's vrijkomen.
- Doe de gemengde champignons, het eekhoorntjesbrood en de paprika erbij. Sauteer dit tot het gaar en gekarameliseerd is.
- Blus het mengsel met de sherry, voeg de plantaardige room toe en laat pruttelen tot de saus wat ingedikt is.
- Kruid naar smaak met peper en zout en serveer met de gebakken aardappelen. Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto’s van Luna Trapani uit het boek Plant Based Italian.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!