Funghi alla king

Dit recept voor gebakken paddenstoelen in een heerlijk romige sherrysaus is fantastisch!

 

vegan recept paddenstoelen in sherryroomsaus

 

vegan recept paddenstoelen in sherryroomsaus
5 from 3 votes

Funghi alla king

Paddestoelen in een sherry-roomsaus
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Totaal: 40 minutes
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 ½ cup gemengde paddestoelen naar keuze
  • ½ cup eekhoorntjesbrood, bevroren, in stukjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 cup sherry
  • enkele takjes tijm
  • 1 cup plantaardige room
  • 1 tl paddestoelenbouillonpoeder
  • zwarte peper, naar smaak
  • zout, naar smaak

Voor erbij

  • gebakken aardappelen

Bereiding

  • Verwarm wat olijfolie in een pan op een vrij hoog vuur. Doe de look, sjalot, tijm en het paddestoelenbouillonpoeder er bij en bak dit alles tot het zacht is en de aroma's vrijkomen.
  • Doe de gemengde champignons, het eekhoorntjesbrood en de paprika erbij. Sauteer dit tot het gaar en gekarameliseerd is. 
  • Blus het mengsel met de sherry, voeg de plantaardige room toe en laat pruttelen tot de saus wat ingedikt is.
  • Kruid naar smaak met peper en zout en serveer met de gebakken aardappelen. 
    Smakelijk!

Extra informatie

Recept en foto’s van Luna Trapani uit het boek Plant Based Italian.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept