Hummus al tartufo
Pimp je hummus met truffelolie en geroosterde pijnboompitten en maak er een heerlijke Zuiderse dip van.
Hummus al tartufo
Smeuïge hummus met truffelolie en geroosterde pijnboompitten.
Soort gerecht: Brunch, Hapjes, Lunch, Snack, Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 3 personen
Ingrediënten
- 400 g kikkererwten, voorgekookt (=1 blik)
- ¼ cup tahini
- 1 teentje knoflook, middelgroot
- ¾ cup warm water
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap
- ½ tl zout
- ½ tl komijn
- zwarte peper, naar smaak
Topping
- ¼ cup geroosterde pijnboompitten
- ¼ cup truffelolie
Bereiding
- Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af met water. Zet deze aan de kant.
- Doe de tahini, het citroensap, de olijfolie en het warme water in een blender of mix dit in een kom. Mix dit alles tot het een glad mengsel wordt.
- Doe hierna de kikkererwten, knoflook, peper en zout alsook de komijn erbij. Mix dit opnieuw tot het een glad en romig mengsel wordt. Het kan nodig zijn om hetgeen er aan de rand van de blender kleeft tussendoor even los te maken (met een pottenlikker bijvoorbeeld).
- Doe de hummus in een pot en werk af met de truffelolie en de geroosterde pijnboompitten die je er bovenop doet. Smakelijk!
Extra informatie
Kan tot een week lang in de frigo bewaard worden.
Recept en foto’s van Luna Trapani uit het boek Plant Based Italian.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!