Hummus al tartufo

Pimp je hummus met truffelolie en geroosterde pijnboompitten en maak er een heerlijke Zuiderse dip van.

veganistische hummus met truffelolie

veganistische hummus met truffelolie
5 from 1 vote

Hummus al tartufo

Smeuïge hummus met truffelolie en geroosterde pijnboompitten.
Soort gerecht: Brunch, Hapjes, Lunch, Snack, Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Totaal: 15 minutes
Porties: 3 personen

Ingrediënten

  • 400 g kikkererwten, voorgekookt (=1 blik)
  • ¼ cup tahini
  • 1 teentje knoflook, middelgroot
  • ¾ cup warm water
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • ½ tl zout
  • ½ tl komijn
  • zwarte peper, naar smaak

Topping

  • ¼ cup geroosterde pijnboompitten
  • ¼ cup truffelolie

Bereiding

  • Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af met water. Zet deze aan de kant. 
  • Doe de tahini, het citroensap, de olijfolie en het warme water in een blender of mix dit in een kom. Mix dit alles tot het een glad mengsel wordt.
  • Doe hierna de kikkererwten, knoflook, peper en zout alsook de komijn erbij. Mix dit opnieuw tot het een glad en romig mengsel wordt. Het kan nodig zijn om hetgeen er aan de rand van de blender kleeft tussendoor even los te maken (met een pottenlikker bijvoorbeeld). 
  • Doe de hummus in een pot en werk af met de truffelolie en de geroosterde pijnboompitten die je er bovenop doet.
    Smakelijk!

Extra informatie

Kan tot een week lang in de frigo bewaard worden.
 
Recept en foto’s van Luna Trapani uit het boek Plant Based Italian.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept