Salad bowl met tahin-gemberdressing

In deze heerlijk vullende salade zorgen de rauwe groenten voor de vitamines en de bonen voor eiwitten. De pittige gember-tahindressing maakt deze eenvoudige lunchsalade helemaal af.

 

vegan lunchbowl

veganistische salad bowl
5 from 3 votes

Salad bowl met tahin-gemberdressing

Een heerlijk eenvoudige lunchsalade met een pittige tahin-gemberdressing.
Totaal: 20 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 g bulgur, gekookt
  • 250 g bonen, gekookt
  • 200 g spinazie
  • ¼ rode kool, fijn gesneden
  • 4 wortel, geraspt of julienne gesneden
  • 80 g veldsla
  • 1 tl sesamzaad
  • 4 el zonnebloempitten

Dressing

  • 4 el tahin
  • 4 el water
  • 2 tl appelazijn
  • 1 tl gember, geperst
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • peper
  • zout

Bereiding

  • Stoof de spinazie gaar en roer er het sesamzaad door.
  • Maak de dressing door de ingrediënten goed door elkaar te mixen. Kruid af met wat peper en zout.
  • Maak je bowl door alle ingrediënten netjes naast elkaar te leggen. Strooi er de zonnebloempitten over en giet de dressing erover.
  • Smakelijk!
    veganistische salad bowl

Extra informatie

Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept