Salad bowl met tahin-gemberdressing
In deze heerlijk vullende salade zorgen de rauwe groenten voor de vitamines en de bonen voor eiwitten. De pittige gember-tahindressing maakt deze eenvoudige lunchsalade helemaal af.
Salad bowl met tahin-gemberdressing
Een heerlijk eenvoudige lunchsalade met een pittige tahin-gemberdressing.
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 200 g bulgur, gekookt
- 250 g bonen, gekookt
- 200 g spinazie
- ¼ rode kool, fijn gesneden
- 4 wortel, geraspt of julienne gesneden
- 80 g veldsla
- 1 tl sesamzaad
- 4 el zonnebloempitten
Dressing
- 4 el tahin
- 4 el water
- 2 tl appelazijn
- 1 tl gember, geperst
- 1 teentje knoflook, geperst
- peper
- zout
Bereiding
- Stoof de spinazie gaar en roer er het sesamzaad door.
- Maak de dressing door de ingrediënten goed door elkaar te mixen. Kruid af met wat peper en zout.
- Maak je bowl door alle ingrediënten netjes naast elkaar te leggen. Strooi er de zonnebloempitten over en giet de dressing erover.
- Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!