,

Banaan-havermoutpannenkoeken

 

Deze pannenkoeken met banaan en havervlokken zijn een heerlijk gezond en stevig ontbijt.

 

recept vegan pannenkoeken met havermout en banaan

Pannenkoeken met banaan en havermout

De vegan pannenkoekjes blijven vrij vochtig en smeuïg binnenin, zo’n beetje stevige havermoutpap in pannenkoekenvorm. 
Soort gerecht: Ontbijt
Totaal: 5 minutes
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 cup havermout, (1 cup havermout= 90 gr)
  • 1 el amandelen
  • 2 bananen, gerijpt
  • ½ cup amandelmelk, gebruik 1/2 à 3/4 cup (omgerekend is dit 125 à 185 ml amandelmelk)
  • ¼ tl vanille-extract, optioneel

Bereiding

  • Maak in een foodprocessor of blender havermoutmeel van de havermout. Voeg hier de amandelen bij en maal ze fijn.
  • Voeg als laatste de bananen, 1/2 cup amandelmelk en het vanille-extract eraan toe en blend tot het een smeuïge massa is. Vind je het deeg iets te vast? Voeg dan geleidelijk aan nog wat amandelmelk toe, maar zorg dat het in totaal zeker niet meer dan 3/4 cup is.
  • Verhit een antikleefpan op middenhoog vuur met wat arachideolie of sojaboter. Bak vervolgens de pannenkoeken tot ze mooi bruinen aan de onderkant. Hiervoor kijk je best regelmatig, maar een goede indicatie is als de  randen van de pannenkoek aan de bovenkant verkleuren.
  • Serveer met choco of suiker of wat je maar lekker vindt. Smakelijk!

Extra informatie

Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *