Banaan-havermoutpannenkoeken

Dit is een eenvoudig en heerlijk recept voor gezonde havermoutpannenkoeken met banaan. Met enkele basisingrediënten tover je heerlijk smeuïge pannenkoekjes zonder ei op tafel. Wist je trouwens dat amandelen rijk aan calcium zijn? Elke dag een handje noten of pitten in je gerechten verwerken, is zeker geen slecht idee.

Voor dit recept zijn rijpe, zoete bananen het lekkerst. Wij houden liefst altijd enkele rijpe bananen bij de hand omdat ze zo veelzijdig te gebruiken zijn. Ga je ze toch niet op tijd in een recept verwerken? Snijd ze dan in stukjes en bewaar in de vriezer: diepgevroren bananenstukjes zijn heerlijk in een smoothie of zelfs om er een zomers ijsje mee te maken.

recept vegan pannenkoeken met havermout en banaan

recept veganistische pannenkoeken met banaan en havermout
4.34 from 6 votes

Pannenkoeken met banaan en havermout

De vegan pannenkoekjes blijven vrij vochtig en smeuïg binnenin, zo’n beetje stevige havermoutpap in pannenkoekenvorm. 
Soort gerecht: Ontbijt
Totaal: 5 minutes
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 cup havermout, (1 cup havermout= 90 gr)
  • 1 el amandelen
  • 2 bananen, gerijpt
  • ½ cup amandelmelk, gebruik 1/2 à 3/4 cup (omgerekend is dit 125 à 185 ml amandelmelk)
  • ¼ tl vanille-extract, optioneel

Bereiding

  • Maak in een foodprocessor of blender havermoutmeel van de havermout. Voeg hier de amandelen bij en maal ze fijn.
  • Voeg als laatste de bananen, 1/2 cup amandelmelk en het vanille-extract eraan toe en blend tot het een smeuïge massa is. Vind je het deeg iets te vast? Voeg dan geleidelijk aan nog wat amandelmelk toe, maar zorg dat het in totaal zeker niet meer dan 3/4 cup is.
  • Verhit een antikleefpan op middenhoog vuur met wat arachideolie of sojaboter. Bak vervolgens de pannenkoeken tot ze mooi bruinen aan de onderkant. Hiervoor kijk je best regelmatig, maar een goede indicatie is als de  randen van de pannenkoek aan de bovenkant verkleuren.
  • Serveer met choco of suiker of wat je maar lekker vindt. Smakelijk!

Extra informatie

Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
7 replies
  1. Nancy
    Nancy says:

    Ik snap eigenlijk de denkwijze van amandelmelk en extra amandelen niet. Ik filter mijn amandelmelk niet. Laat ik de extra amandelen dan gewoon weg?

    Beantwoorden
    • bevegan
      bevegan says:

      Beste Nancy, de extra amandelen kunnen vervangen worden door 1 el amandelmeel. Ze zorgen in dit recept voor nog at extra textuur en smaak. Indien gewenst kan je deze ook weglaten en eventueel nog wat extra havervlokken toevoegen.

      Beantwoorden

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept