, , ,

Wafels van zoete aardappel

Deze vegan wafels met zoete aardappel zijn overheerlijk.

 

recept vegan wafels met zoete aardappel

Wafels van zoete aardappel

Heerlijke wafels met zoete aardappel. Kies zelf of je liever een zoete of hartige variant wil.
Soort gerecht: Dessert, Lunch, Ontbijt, Snack
Totaal: 1 hour

Ingrediënten

  • 300 g zoete aardappelen
  • 3 el kokosolie , gesmolten, voorzie extra om te bakken
  • 1 el appelazijn
  • 1 el arrowroot, of maïszetmeel
  • 200 ml amandelmelk, of kokosmelk
  • 200 g speltbloem
  • 2 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • 1 tl natuurlijk vanillepoeder
  • 2 el kokosbloesemsuiker, optioneel
  • snufje zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 °C, wikkel de zoete aardappelen in aluminiumfolie en gaar ze 30 tot 45 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  • Halveer de zoete aardappel en hol ze uit. Pureer 200 gram van het vruchtvlees. Voeg de gesmolten kokosolie en azijn toe en meng goed.
  • Los de arrowroot op in de melk en voeg toe.
  • Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en meng tot je een dik deeg bekomt.
  • Verwarm het wafelijzer en bestrijk het met voldoende kokosolie. Bak de wafels 3 à 4 minuten zonder het wafelijzer te openen.
  • Serveer de wafels met vers fruit en ahornsiroop.
    Smakelijk!

Extra informatie

Tip: Je kunt ook een hartige variant van de wafels maken. Laat in dat geval de suiker weg uit de bereiding en voeg een snufje nootmuskaat toe in plaats van de vanille. Serveer met avocado en hummus.
vegan kookboek everyday vegan
Recept en foto’s van Ellen Charlotte Marie: Everyday Vegan, Uitgeverij Lannoo.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *