,

Decadente chocoladecake

Decadent en smeuïg. Deze chocoladecake heeft alles wat je van een chocoladecake verwacht. Door de dikke laag chocolade-icing is het een echte chocoladebom.

recept decadente vegan chocoladecake

Smeuïge chocoladecake

Deze chocolade cake is niet meteen de gezondste maar dat vergeet je snel van zodra je hem proeft. Hij is luchtig, smeuïg, helemaal vegan en heerlijk decadent. En voor iedereen die soms nog twijfelt of vegan ook wel even lekker kan zijn, is deze cake een game-changer. Niemand zou ooit kunnen raden dat deze cake helemaal plantaardig is.
Soort gerecht: Dessert
Voorbereiding: 15 minutes
Baktijd: 40 minutes
Totaal: 55 minutes
Porties: 1 cake

Ingrediënten

cake:

  • 300 g rietsuiker
  • 300 g bloem
  • 300 g margarine, die geschikt is om te bakken of je kan ook kokosolie gebruiken
  • 200 ml hazelnotenmelk, of andere plantaardige melk
  • 1 tl appelazijn
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl vanille-extract
  • 70 g cacaopoeder
  • flinke snuif zout

Voor de chocolade topping:

  • 200 g pure vegan chocolade
  • 100 ml kokosroom, of sojaroom
  • 2 el cacao
  • 2 el poedersuiker

Bereiding

  • Warm de oven op tot 190°C.
  • Vet een bakblik in en bepoeder het met een beetje bloem of doe er een bakpapiertje in.
  • Meng de margarine met de suiker en klop deze een vijftal minuten licht en luchtig.
  • Voeg de notenmelk, appelazijn en het vanille-extract toe en meng alles door elkaar.
  • Zeef er de bloem, bakpoeder, zout en cacao op en meng kort door elkaar (zorg dat je zeker niet te lang roert).
  • Bak 30 à 40 min in de oven tot een tandenstoker er droog uitkomt (baktijd afhankelijk van de afmetingen van de bakvorm).
  • Laat volledig afkoelen op een rooster.
  • Maak ondertussen de topping door de chocolade au bain marie te smelten en er vervolgens de andere ingrediënten door te mengen tot een glad geheel.
  • Giet de chocoladeganache erover en val aan!

Extra informatie

Op de foto is hij gebakken in een rechthoekige bakvorm, maar gebakken in een rond bakblik, al dan niet in twee gesneden met een laag slagroom er tussen en wat frambozen of aardbeien erbij, is hij met gemak hét pronkstuk op een verjaardsagsfeest of de ideale afsluiter van een kerstmaaltijd. Vergeet in dat geval de taarthouder niet want eigenlijk verdiend deze chocoladecake het om op een voetstuk te worden geplaatst. Zo lekker!
Recept en foto’s door Plantbased
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *