Vegan tofu-souvlaki met zelfgemaakte tzatziki

Kom helemaal in de zomerse sfeer met deze vegan tofusouvlaki en frisse tzatziki. Serveer met pitabroodjes. Dit recept is ook heerlijk op de bbq

tofu souvlaki
tofu souvlaki
5 from 1 vote

Vegan tofu-souvlaki met zelfgemaakte tzatziki

Souvlaki is een Grieks gerecht en betekent ‘spiesje’ In Griekenland wordt het vaak op een pitabroodje geserveerd, en dus zonder stokje gegeten.
Soort gerecht: Bijgerecht
Bereidingstijd: 30 minutes
Totaal: 30 minutes
Porties: 4 porties

Ingrediënten

Voor de tofu-souvlakki

  • 500 g tofu, in stukjes van 2x2 cm gescheurd
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kipkruiden
  • 1 el maizena

Voor de tzatziki

  • 1 komkommer, geraspt
  • 400 g plantaardige yoghurt, kokos- of dikke sojayoghurt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 handje dille, fijngehakt
  • 1 handje muntblaadjes, fijngehakt
  • 1 tl appelazijn
  • 1/2 citroen, het sap
  • Peper, naar smaak
  • Zout, naar smaak
  • 2 el olijfolie, extra vierge

Om erbij te serveren

  • pitabroodjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 ⁰C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een kom de tofu, de olijfolie, het citroensap, de oregano, het knoflook- en paprikapoeder, de kipkruiden en maizena goed door elkaar. Verdeel daarna over de bakplaat.
  • Bak de tofu in 20-25 minuten krokant en goudbruin in de oven. Schep halverwege om.
  • Maak intussen de tzatziki. Leg de komkommerrasp op een schone theedoek en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
  • Schep de plantaardige yoghurt in een kom en voeg de komkommer, knoflook, dille en munt toe.
  • Voeg als laatste de appelazijn, het citroensap, zout en peper en 2 el olijfolie toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Haal de tofu uit de oven en rijg de stukken op de prikkers. Serveer de tofu-souvlaki met de vegan tzatziki.
  • Tip: Eet de souvlaki eventueel met (zelfgemaakte) pita’s. Heerlijk met wat tomaat, komkommer, rode ui en de tzatziki.

Extra informatie

Recept en foto uit Every day vegan in 30 minuten van Lenna Omrani. Uitgeverij: Kosmos
Every day vegan in 30 minuten | Lenna Omrani | Vegetarisch & Veganistisch |  9789043929196 | Standaard Boekhandel
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Probeer ook: