Recept vegan brownies, zo maak je de lekkerste brownies zelf

Jong of oud, iedereen kan je blij maken met verse brownies! Het leuke is dat je helemaal geen keukenprins(es) hoeft te zijn om brownies te maken. In dit recept wordt het ei vervangen door appelmoes en chiazaadjes waardoor je de typische textuur van het klassieke gebak krijgt. Heb je binnenkort een verjaardag te vieren of een ander feestje gepland? Probeer dan zeker eens deze vegan brownies!

4.86 from 14 votes

Recept vegan brownies

Deze vegan brownies smaken helemaal zoals de klassieke vegan brownies: smeuïg en vol chocolade!
Soort gerecht: Brunch, Dessert, Snack
Voorbereiding: 15 minutes
Baktijd: 35 minutes
Totaal: 50 minutes
Porties: 10 porties

Ingrediënten

  • 3 el water
  • 1 el chiazaad, gemalen
  • 150 g donkere chocolade, 70% cacao
  • 100 g kokosolie
  • 130 g tarwebloem
  • 130 g amandelmeel
  • ½ tl zout
  • ½ tl natriumbicarbonaat, = baking soda, dit vind je in de supermarkt in gele verpakking. Dit is niet hetzelfde als bakpoeder.
  • 200 g suiker
  • 150 g appelmoes
  • gehakte walnoten of hazelnoten, optioneel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maal het chiazaad in een vijzel of voor grotere hoeveelheden in een krachtige blender.
  • Meng 1 eetlepel gemalen chiazaad met 3 eetlepels water in een klein kommetje en zet opzij.
  • Meng de bloem, het amandelmeel, het zout en het natriumbicarbonaat in een grote mengkom.
  • Smelt de kokosolie samen met de chocolade voorzichtig in de microgolf of au bain marie in een grote kom. Meng goed eens alles gesmolten is. Voeg er de suiker, de appelmoes en het chiamengsel aan toe.
  • Voeg de droge en de natte ingrediënten samen en meng goed. Indien je nootjes in je brownie wil, doe ze er als laatste stap bij.
  • Leg bakpapier in een rechthoekige bakvorm en giet het deeg erin. We gebruikten een bakblik van 19x25 cm.
  • Bak de brownies 35 minuten op 180°, niet op heteluchtstand. Is je bakblik groter bak dan iets minder lang, is het kleiner, bak iets langer.
  • Smakelijk!
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
2 replies
  1. Rut
    Rut says:

    5 stars
    Met aanpassing van het recept ook superlekker! 🙂
    Ik gebruikte speltbloem in plaats van tarwebloem, verving de appelmoes door kweepeermoes met gember en verving en verminderde de suiker tot 70g (ipv 200) in totaal: 20g zelfgemaakte vanillesuiker en 50g xylitol. Het mag meer maar de brownie is nog steeds zoet en bleef heerlijk lekker!

    Beantwoorden

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept