Vegan Pad Thai
Pad Thai is waarschijnlijk het bekendste gerecht uit Thailand. In Thailand kun je het aan de vele eetkraampjes op straat kopen. Er is niets fancy aan dit gerecht, maar misschien is het net de simpliciteit die het zo lekker maakt.
Pad Thai
Pad Thai is waarschijnlijk het bekendste gerecht uit Thailand. En terecht!
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 200 g rijstnoedels
- 125 g tofu
- 2 wortels, julienne
- 3 lente-uien, in ringen gesneden
- 200 g sojascheuten
- ½ tl chilipoeder
- 4 el pinda's, gehakt
- 3 el sojasaus
- 3 el suiker, kokos of bruine
- 1 + ½ el citroensap
Om te serveren :
- limoen
- koriander
- pinda's
Bereiding
- Laat de rijstnoedels 30 minuten in koud water weken.
- Maak ondertussen de saus door de sojasaus, kokossuiker en het citroensap te mengen.
- Snijd de tofu in blokjes en bak in wat kokosolie tot ze een lichtbruin krokant korstje krijgen. Houd de tofublokjes aan de kant.
- Verhit wat olie in een wok op hoog vuur en voeg de noedels toe. Voeg eventueel een klein beetje water (enkele eetlepels) toe. Voeg de saus en het chilipoeder toe. Hou met een houten lepel de noedels uit elkaar, zorg ervoor dat ze niet gaan kleven. Dit duurt ongeveer 2 à 3 minuten.
- Voeg de sojascheuten, lente-uitjes, pinda’s en tofu toe en wok een minuutje verder.
- Garneer op een bord met partjes limoen, pinda’s, koriander en wortel.
- Smakelijk!
Extra informatie
Tip: maak in de zomer een rauwe versie van dit gerecht door de noedels te vervangen door noedels van courgette en wortel. De rest van de ingrediënten – buiten de tofu – kun je er ook rauw bijdoen.
Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!