Een heerlijke curry met spinazie en aardappel, gebaseerd op het Indische gerecht palak paneer.

Houd je van spinazie en aardappel? Dan is dit recept iets voor jou! Palak paneer of panir is een Noord-Indisch gerecht dat bestaat uit een romige spinaziecurry met blokjes witte kaas, paneer. Niet meteen een vegan gerecht dus. Door de kaas te vervangen door krokant gebakken aardappelblokjes en kokosmelk te gebruiken, maak je er in een wip een heerlijke vegan curry van. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig en het resultaat smaakt goddelijk.

Recept-vegan-palak-paneer
Recept-vegan-palak-paneer
4.80 from 5 votes

Vegan palak paneer: een Indische curry met spinazie en aardappel

Een heerlijke curry met spinazie en aardappel, gebaseerd op het Indische gerecht palak paneer.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 30 minutes
Bereidingstijd: 20 minutes
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 250 g aardappel
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zeezout
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 1 el gember, vers geraspt
  • 1 witte ui, fijngehakt
  • 1 tl garam masala
  • ¼ tl kurkuma
  • ½ tl komijn
  • 250 g verse spinazie
  • 400 ml kokosmelk, 1 blik
  • tl zeezout
  • 1 grote tomaat, (in kleine blokjes)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Snijd de aardappel in hapklare blokjes, wij schillen hem liever niet. Besprenkel met de olijfolie en 1 tl zeezout. Rooster 20 minuten in de oven of tot de blokjes goudbruin en knapperig zijn.
  • Maak intussen de curry: stoof de look, de gember en de ui in een pan met wat olie goudbruin.
  • Voeg de garam masala, kurkuma, komijn en de spinazie toe. Voeg zodra de spinazie geslonken is, de kokosmelk en 1 ½ tl zeezout toe. Zet het vuur uit.
  • Mix het spinaziemengsel met een staafmixer tot een bijna gladde saus met nog een beetje textuur.
  • Voeg de blokjes tomaat toe en laat op een laag vuur nog 5 minuten sudderen.
  • Voeg tot slot de aardappelblokjes toe aan de spinaziecurry en serveer.
  • Dit gerecht smaakt heerlijk met basmatirijst of naan.

Extra informatie

Je kan deze curry tot 3 dagen bewaren in een afgesloten pot in de koelkast.
Recept en foto uit The Radiant Table, toegankelijke plantaardige gerechten voor een sfeervolle tafel door Morgane Van Marcke. Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts.
 
The-Radiant-Table-Morgane-Van-Marcke
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: