Marokkaanse tajine met kikkererwten en couscous
Dit gezonde stoofpotje van groenten en voedzame kikkererwten kan je zowel in een tajine als in een gewone braadpan klaarmaken. De komijn, kaneel en rozijnen geven het gerecht de warme smaken van de Marokkaanse keuken. Serveer met couscous om er een volwaardig gerecht van te maken.
Marokkaanse tajine met kikkererwten en couscous
Deze heerlijke Marokkaanse tajine met kikkererwten zit boordevol groenten en is heel eenvoudig klaar te maken.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 2 uien, fijngesneden
- 1 teentje look, geperst
- 2 cm gember, fijngesneden
- ½ bloemkool, in kleine roosjes
- ½ courgette, in grove stukken
- 1 puntpaprika, in grove stukken
- 1 wortel, in schijfjes
- 200 g tomatenblokjes, conserve
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl citroensap
- 300 ml groentebouillon
- 200 g kikkererwten, voorgekookt
- 1 handje rozijnen
- 1 handje koriander, vers
- 1 tl kurkuma
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 1 mespuntje chili, of cayenne
- 1 tl kaneel
- peper
- zout
- olijfolie
Afwerking
- cashewnoten, of amandelen (fijngehakt)
- koriander
Bereiding
- Verwarm 1 el olijfolie in een grote stoofpot/stoofpan en bak hierin de ui, look en gember. Voeg de kruiden toe (komijn, paprika, kaneel, kurkuma, cayenne/chili)
- Voeg de bloemkool, wortel, paprika en courgette toe. Roerbak even. Kruid met peper en zout.
- Blus met groentebouillon, tomatenblokjes, 1 tl citroensap en tomatenpuree. Voeg de koriander, de rozijnen en de kikkererwten toe. Laat 15 à 20 min op een klein vuurtje pruttelen, met deksel op de pot/pan.
- Bereid de couscous.
- Serveer de tajine groenten met couscous, werk af met koriander en cashewnoten.
Extra informatie
Recept en foto’s van Franne Lingier.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan