WildWestLand doet mee aan Try Vegan!

Een grote liefde voor kaas, wetenschappelijke kennis en een vegan cowboy attitude, bracht Those Vegan Cowboys en Westland Kaas samen. Het resultaat? Een reeks romige vegan kaasspreads en nog meer spannende vegan avonturen in het vooruitzicht.

Het verhaal van WildWestLand

Als je WildWestLand kent, ken je Annie. Een modern kaasmeisje met een missie: de allerlekkerste vegan kaas maken, om ook in de toekomst gewoon van kaas te kunnen blijven genieten. “Want dat we niet eindeloos op de oude manier verder kunnen gaan, dat is inmiddels wel duidelijk.” – Annie

Annie noemt haar plantaardige kaas “Fromance”, als een knipoog naar de vonk die oversprong toen Westland Kaas Those Vegan Cowboys ontmoette. Het was Fromance op het eerste gezicht. Ze vonden elkaar in hun droom om kaas radicaal te verduurzamen. En een gedeelde passie voor héle lekkere kaas.

Wie zijn die vegan cowboys?

Those Vegan Cowboys, ooit de oprichters van De Vegetarische Slager, werken nu in een labo in Gent aan een stalen koe: “Een hi-tech melkbrouwerij waarin het microbiële proces van de koe nagebootst wordt.” Ze boeken hiermee al succes, maar de ontwikkeling heeft nog enkele jaren nodig. Westland Kaas bestaat 100 jaar in 2036 en willen dan al hun kaas klimaatneutraal produceren. De twee bundelen hun krachten voor hetzelfde doel. “Zo is WildWestLand tot stand gekomen: know-how sinds 1936, no-cow sinds 2020!”

Waarom WildWestLand dit jaar Try Vegan steunt

“We dromen van wilde natuur, waar kuddes wilde koeien vrij in kunnen grazen en waar je kan picknicken met de allerlekkerste plantaardige kaas. Dé manier om die droom waar te maken is om zoveel mogelijk mensen te verleiden om meer plantaardig te eten.

De voordelen zijn eindeloos, voor zowel de dieren, de natuur als voor je eigen gezondheid. Het is zelfs zo dat als genoeg mensen vegan worden, er land vrijkomt om aan de natuur terug te geven. Van 1 hectare grond kan je veel meer mensen plantaardig voeden, dan met vlees en zuivel mogelijk is.

En hoe help je mensen om vegan uit te proberen? Met heel lekkere recepten natuurlijk! En de juiste info. En dat doen jullie bij Try Vegan waanzinnig goed!“

Try Vegan in de vegan pop-up store in Gent!

WildWestLand en BE Vegan slaan de handen in elkaar om de Belgen te laten proeven van vegan lekkers. Dit doen ze in de 100% vegan pop-up store in Gent. In een opgefriste voormalige slagerij kan je de hele maand november vegan producten ontdekken, waaronder de kaasjes van WildWestLand en verschillende lokale vegan merken. 

Vanaf 25 oktober is WildWestLand te koop bij alle Belgische Albert Heijn supermarkten. Wil je al eens proeven? Dan vind je de WildWestLand producten hier.

Try Vegan start op 1 november. Inschrijven kan gratis via www.tryvegan.be

Annie WildWestLand

WildWestLand partner Try Vegan