Mediterraanse vegan ovenschotel met gratin
Als de winter dichterbij komt is het tijd voor hartverwarmende ovenschotels. Haal het zuiden in huis met deze mediterraanse vegan gratin.
Mediterraanse vegan ovenschotel met gratin
Een snel recept voor een maaltijd die je lekker opwarmt op een winterse avond.
Soort gerecht: Bijgerecht
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- ½ pak Nurishh Geraspt Original,
- 2 aubergines, in plakjes van ongeveer 5 mm dik
- 4-5 tomaten , in schijfjes van ongeveer 7 mm dik
- 2 courgettes, in schijfjes van ongeveer 5 mm dik
- 2 el tomatenpuree
- 10 basilicumblaadjes
Bereiding
- Vet 3 niet-klevende vellen bakpapier lichtjes in met olie, leg er de plakjes groenten dicht tegen elkaar op en grill op een hoog vuur tot ze beginnen te kleuren maar niet verbranden. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.
- Laat voldoende afkoelen en schik de gegrilde groenten in een ronde ovenschaal van 23-25 cm. Wissel de groenten met elkaar af, zo krijg je een goede mix.
- Grill de rest van de groenten en doe ze in de schaal.
- Verscheur de basilicumblaadjes en strooi over de groenten. Smeer de tomatenpuree met de achterkant van een lepel over de groenten en bestrooi met de Nurishh Geraspt Original. Wil je de gratin op voorhand klaarmaken? Dan kun je hem nu afdekken en op een koele plaats bewaren.
- Verwarm de oven voor op 220˚C (200˚C hetelucht) en bak de gratin 20 minuten of tot de Nurishh Geraspt Original gesmolten is en de inhoud goed warm is. Dien op met olijfbrood en verse sla.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan