Stoofpotje met gerookte tofu, oesterzwammen en zeekraal

Voor alle zeelieden, houten benen en andere varensgezellen. Groente uit zee gaat in deze stoof zij aan zij met aromatische landrotten, al schuimend in het bier!

veganistisch recept zeemansstoof lisette kreischer

 

veganistisch recept zeemansstoof lisette kreischer
5 from 1 vote

Zeemansstoofpot

Stoofpotje met gerookte tofu, oesterzwammen en zeekraal
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Totaal: 30 minutes
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 blok gerookte tofu, in blokjes
  • 150 g oesterzwammen, in grove repen gescheurd
  • 1 stengel prei, in schuine ringen
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 100 g zeekraal, ontdaan van eventuele harde uiteinden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 300 ml bier
  • 1 ½ blokje groentebouillon
  • 150 ml water
  • 15 g maïzena
  • ½ el zeewiervlokken, optioneel

Bereiding

  • Verhit olie in een stoofpan en bak de gerookte tofu samen met de oesterzwammen goudbruin.
  • Voeg de prei en rode paprika toe en bak ze mee op hoog vuur. 
  • Voeg vervolgens de zeekraal, knoflook, het bier, de groentebouillontablet en het water toe. Laat het geheel nog circa 10 minuten stoven.
  • Meng de maizena met een paar eetlepels water; roer goed. Voeg dit papje al roerend toe aan de stoof en kook die nog even door tot de stoof mooi gebonden is.
  • Serveer met aardappelpuree of lekker grof brood.
    Smakelijk!

Extra informatie

Tip: Houd je erg van de smaak van vis? Stoof dan wat zeewiervlokken mee voor een extra zilte ervaring.
vegan kookboek man eat plant
Recept en foto uit Man.Eat.Plant. van Lisette Kreischer & Maartje Borst.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan