Chocolade rawnola
Rawnola is een hippe benaming voor raw granola. Granola zonder dat er een oven aan te pas komt dus. Deze rawnola met chocolade is heerlijk om te snacken of om te gebruiken als toppings op een smoothie bowl of een portie bananenijs.
Chocolade rawnola
Deze raw granola met chocolade is verslavend! Lekker om zo te snacken of te gebruiken als topping bij je ontbijt of op jouw ijsje.
Soort gerecht: Brunch, Ontbijt
Porties: 1 grote pot
Ingrediënten
- 1 cup dadels, 1 uur geweekt (1 cup dadels= 140 gr)
- 3 el kokosolie
- 3 el cacao, (rauwe)
- ½ vanilleboon
- snuifje zout
- ¼ cup weekwater van de dadels
- 1 cup boekweit, (1 cup boekweit= 200 gr)
- 2 cup amandelen, en/of walnoten (1 cup noten= 125 gr)
- ½ cup cacao nibs
Bereiding
- Mix de dadels in een foodprocessor met de kokosolie, cacao, vanille, zout en water tot een smeuïge puree.
- Doe de boekweit met de noten in een grote kom en meng hier de dadelpuree door.
- Spreid de rawnola uit op bakpapier en zet 12 uur in de droogoven. Je kunt de rawnola ook in de oven maken: 30 à 40 minuten op 160°C. Voeg de cacao nibs toe.
- Smakelijk !
Extra informatie
Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!