Budgetrecept winterse spaghetti met preiroomsaus, wortel en gehakt
Op koude dagen is er niets beter dan jezelf verwarmen met een zalig dampende pasta. Deze spaghetti zet je in 30 minuten op tafel en is erg voedzaam. Bovendien is het een ideaal recept voor wie wil budgetkoken.
Budgetrecept winterse spaghetti met preiroomsaus, wortel en gehakt
Deze heerlijke voedzame spaghetti zet je in 30 minuten op tafel. De preiroomsaus is niet enkel gezond, maar heeft ook een zalige winterse gezelligheid.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Porties: 3 porties/ personen
Materiaal
- Keukenmesje (en dunschiller)
- 2 kookpotten
Ingrediënten
- 25 cl Alpro Cuisine
- 3 preistengels
- 2 wortelen
- 300 g spaghetti
- 175 g vegan gehakt
- 3 el olijfolie
- 1 tl tijm, gedroogd
- 0,5 tl nootmuskaat
- Peper
- Zout
- 10 cl water
Bereiding
Voorbereiding (10 min)
- Snij de prei languit in twee en vervolgens in ringen.
- Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes van maximum 1 cm.
Bereiding (20 min)
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pot en roerbak het vegan gehakt voor 5 minuten. Hou het gehakt even apart in een kommetje voor later.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in dezelfde pot die je voor het gehakt gebruikte en bak de prei en wortelen voor 2 minuten.
- Voeg het water en de tijm toe en laat 10 minuten stoven op het vuur (bij voorkeur met deksel).
- Kook ondertussen de pasta gaar (zie kooktijd verpakking) in een andere pot met water en een snuf zout. Giet af en hou een beetje kookvocht bij om je saus aan te lengen indien gewenst.
- Voeg de sojaroom toe aan de prei en wortelen en zet het vuur lager. Kruid bij met zout en peper.
- Voeg het eerder gebakken vegan gehakt toe, roer nog eens om en zet het vuur uit.
Afwerking
- Serveer de saus over de spaghetti.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan