Vegan stamppot met witloof en appeltjes (budgetrecept)
Wanneer je deze vegan stamppot bomvol verstopte witloof hebt geprobeerd, snap je meteen waarom hier geen rookworst aan te pas hoeft te komen. Wat deze stamppot echt speciaal maakt, is de zoete twist. Appels en witloof: dat is altijd een geslaagd huwelijk.
Vegan stamppot met witloof en appeltjes (budgetrecept)
Team stamppot of team stoemp? Hoe je het ook noemt, dit vegan recept kan alle kampen plezieren. Winters comfort food at its finest.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen
Materiaal
- 2 kookpotten
- 1 snijplank
- 1 houten lepel
- 1 schilmesje
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 el olijfolie
- Peper
- Zout
- 500 g witloof
- 50 g rozijnen
- 150 g vegan kaas
- 750 g kruimige aardappelen
- 1 grote appel
- 50 ml plantaardige melk
- 1 el bouillonpoeder, of 1 bouillonblokje
- handvol bieslook
- 2 el kerriepoeder
Bereiding
- Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukken. Pel de ui en snijd klein. Maak de witloof schoon en snijd de struikjes in ringetjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in reepjes.
- Kook de aardappelen in weinig water met het bouillonpoeder gaar.
- Verhit de olie en fruit hierin de ui met het kerriepoeder goudgeel.
- Voeg de witloof en de appelreepjes toe. Bak dit samen 5 minuten. Houd 2 eetlepels witloofringetjes en wat appelreepjes met rode schil achter voor de garnering.
- Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en voeg de plantaardige melk toe. Roer goed en schep het ui-witloof-appelmengsel met de rozijnen door de luchtige aardappelpuree.
- Snijd de vegan kaas in blokjes en schep deze door de stamppot.
- Breng op smaak met zout, peper en fijngeknipte bieslook. Garneer met de achtergehouden witloofringetjes, de appelreepjes en wat bieslook.
Extra informatie
Dit recept werd verzorgd door fantastische vrijwilligers. Astrid zorgde voor de inhoud en Isabeau voor de foto’s. Ook interesse in vrijwilligerswerk? Contacteer ons via dit formulier.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!