Amandelkoekjes: eenvoudige vegan koekjes met amandelextract
Met slechts enkele ingrediënten en een leuk bakvormpje maak je in 20 minuten je eigen vegan koekjes. Deze met amandelextract. Deze zijn heel eenvoudig om te maken en ook erg leuk als een persoonlijk geschenk of als vegan snack in de boekentas.
Amandelkoekjes: eenvoudige vegan koekjes met amandelextract
Eenvoudige vegan amandelkoekjes
Soort gerecht: Dessert
Porties: 20 koekjes
Ingrediënten
- 190 g bloem
- 150 g suiker
- ¼ tl natriumbicarbonaat
- 120 g plantaardige boter
- 1-2 tl water
- ½ tl vanille-extract
- ½ tl amandelextract
Bereiding
- Meng eerst alle droge ingrediënten in een kom en voeg daarna de overige ingrediënten toe.
- Haal het deeg uit de kom en begin te kneden tot alles goed gemengd is. Bedek het deeg met plasticfolie en zet een uurtje in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Haal het deeg uit de koelkast en kneed opnieuw. Rol het deeg uit met een deegrol.
- Steek vormpjes uit het deeg met koekjesuitstekers en leg de koekjes op bakpapier of een bakmat.
- Bak de koekjes een tiental minuten in de voorverwarmde oven. Wanneer de koekjes donker worden aan de randen zijn ze perfect.
- Laat de koekjes even afkoelen en smullen maar!
Extra informatie
Recept en foto van Amélie van Catberry. Pastries with an attitude.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan