Romige vegan chocomousse
Chocolademousse zonder ei? Geen probleem! Vervang het opgeklopt eiwit door opgeklopte aquafaba voor een heerlijk romige chocomousse.
Romige chocolademousse
Aquafaba is het geheime ingrediënt van deze heerlijke vegan chocomousse
Soort gerecht: Dessert
Keuken: Belgisch
Porties: 8 porties
Ingrediënten
- 200 ml aquafaba, het kookvocht van 2 bokalen kikkererwten (ongeveer 200 ml)
- 250 g pure chocolade , van goede kwaliteit
- kokos- of sojaroom, enkele eetlepels
Bereiding
- Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg er enkele eetlepels kokos- of sojaroom aan toe zodat het niet hard wordt terwijl je het laat afkoelen.
- Klop de aquafaba stijf met een handmixer. Voeg nu voorzichtig de gesmolten chocolade toe en meng met een houten lepel. Doe de mousse in glaasjes en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast.
- Serveer met besjes en/of geraspte chocolade of chocoladegranola.Smakelijk!
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!