Romige vegan chocomousse

Chocolademousse zonder ei? Geen probleem! Vervang het opgeklopt eiwit door opgeklopte aquafaba voor een heerlijk romige chocomousse.

vegan recept chocomousse zonder ei

vegan recept chocomousse zonder ei
4.72 from 14 votes

Romige chocolademousse

Aquafaba is het geheime ingrediënt van deze heerlijke vegan chocomousse
Soort gerecht: Dessert
Keuken: Belgisch
Voorbereiding: 20 minutes
Opstijven: 1 hour
Totaal: 1 hour 20 minutes
Porties: 8 porties

Ingrediënten

  • 200 ml aquafaba, het kookvocht van 2 bokalen kikkererwten (ongeveer 200 ml)
  • 250 g pure chocolade , van goede kwaliteit
  • kokos- of sojaroom, enkele eetlepels

Bereiding

  • Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg er enkele eetlepels kokos- of sojaroom aan toe zodat het niet hard wordt terwijl je het laat afkoelen.
  • Klop de aquafaba stijf met een handmixer. Voeg nu voorzichtig de gesmolten chocolade toe en meng met een houten lepel. Doe de mousse in glaasjes en zet ze minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Serveer met besjes en/of geraspte chocolade of chocoladegranola.
    Smakelijk!
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!
4.72 from 14 votes (14 ratings without comment)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept