Havermoutcrumble met appel en frambozen
Deze eenvoudige havermoutcrumble met appel en frambozen is zo lekker dat je hem eigenlijk op elk moment van de dag kan eten: als ontbijt, tussendoortje of dessert. Lekker met plantaardige yoghurt of een bolletje vegan ijs.
Crumble met frambozen, appel en havermout
Een heerlijk eenvoudige crumble voor elk moment van de dag! Lekker als ontbijt, tussendoortje of als dessert.
Soort gerecht: Brunch, Dessert, Ontbijt, Snack
Porties: 1 persoon
Ingrediënten
- 40 g havervlokken
- 50 g frambozen, diepvries
- 1 appel, bij voorkeur een stoofappel
- 1 el kokosolie
- ½ el ahornsiroop
- kokosschilfers, optioneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de appel in blokjes (de schil mag er gerust aanblijven).
- Doe de appel samen met de frambozen in een kom en meng goed. Breng het fruit over in een kleine ovenschaal.
- Spoel de kom even uit en meng de havervlokken, kokosolie en ahornsiroop. Gebruik je handen om alles goed door elkaar te kneden. Leg de crumble als een laagje bovenop het fruit.
- Laat de crumble 20 minuten bakken in de oven of tot er zich een mooi bruin korstje begint te vormen.
- Strooi er eventueel nog een eetlepel kokosschilfers over en eet smakelijk! Lekker met plantaardige yoghurt of een bolletje vegan ijs.
Extra informatie
Recept en foto uit PLANT AARDIG van Kato Callebaut, te koop via www.katocallebaut.be/plantaardig
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan