Tiramisu
Tiramisu is een heerlijke Italiaanse klassieker! Met dit eenvoudig recept maak je een heerlijk lichte vegan tiramisu.
Eenvoudige tiramisu
Tiramisu, wie houdt er niet van? Met dit eenvoudig recept maak je heerlijke vegan tiramisu met kokosyoghurt.
Soort gerecht: Dessert
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten
- 70 g suiker
- 300 g kokosyoghurt, ongezoet
- 300 g vegan digestive koekjes
- 3 el amaretto
- 100 ml koffie
- 1 el cacaopoeder
Bereiding
- Zet de koffie en laat deze afkoelen.
- Giet het blik kikkererwten af boven een kom. Je hebt voor dit recept enkel het vocht nodig. De kikkererwten kan je in de koelkast bewaren om bv. hummus te maken.
- Klop het vocht van de kikkererwten op met een elektrische klopper (met de hand lukt het niet). Voeg de suiker geleidelijk aan toe en klop nog een minuut door.
- Meng de kokosyoghurt erdoor.
- Verkruimel de koekjes in een bord en meng de koffie en de amaretto erdoor.
- Verdeel de kokosmengeling over 2 glaasjes en wissel af met een laagje koekjes. Eindig met wat cacaopoeder bovenop.
- Laat de tiramisu enkele uren in de koelkast opstijven voor je deze serveert.
Extra informatie
Recept en foto's uit PLANT AARDIG van Kato Callebaut, te koop via www.katocallebaut.be/plantaardig
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!