Belgisch vegan ijs hopopop

Belgisch ijs van Hopopop

Waar vind je de lekkerste vegan ijsjes?

Als er één dessert is waar niemand aan kan weerstaan, dan zijn het wel ijsjes. Ben je op zoek naar vegan ijs? Je vindt het ondertussen in zo goed als elke supermarkt. Denk aan waterijsjes, sorbet, roomijs of magnums. Voor elke soort ijs bestaat een variant zonder dierlijke ingrediënten! Enkele courante merken met zuivelvrije alternatieven zijn Alpro, Ben & Jerry’s, Cornetto en zelfs Magnum. Ga dus eens op zoek in de diepvriezers van de lokale supermarkt en je vindt er vast wel een ijsje naar je smaak. Na al die weken in je kot wil je misschien liever eens het huis uit voor een ijsje? Dat begrijpen we maar al te goed. Daarom maakten we een overzicht van enkele leuke plekken waar je vegan ijsjes kan eten. Aan de doe-het-zelvers geven we ten slotte nog een makkelijk recept voor vegan ijs mee. Vegan kan toch ontzettend moeilijk zijn, met al die keuzestress!

Belgische producenten

Hotspots

Recepten

Belgische producenten van vegan ijs

Kies je voor lokaal en Belgisch? Volgende Belgische producenten maken vegan ijsjes:

  • De ijsjes van Alpro zijn te koop in de meeste supermarkten.
  • IJsboerke maakt onder andere soja vanilleijs en cornets en ook enkele waterijsjes.
  • Het heerlijke ijs van Heppie Cow uit Rotselaar heb je misschien al geproefd op Vegan Summer Fest waar het ijs enorm begeerd is. Het is ook te koop bij verschillende vegan hotspots zoals Liu Lin in Brussel en Mie Vie in Gent.
  • Ook Naduah uit Boutersem maakt heerlijk ijs. Je vindt haar foodtruck op evenementen of je kan het ijs bestellen via haar winkel.
  • Het Kortrijkse Unicorn Flavors produceert twee vegan smaken: Yellow Muchness en Pretty Confused. Let op, de andere smaken zijn dan wel zonder koemelk maar ze zijn niet vegan. Op de website vind je een overzicht van de verkooppunten.
  • Hopopop maakt Belgische fruitijsjes. Je vindt de verkooppunten op hun website.
  • De Waalse producent Flores maakt heerlijk schepijs op basis van quinoa- en hennepmelk.

Hier kan je vegan ijsjes eten

We selecteerden enkele hotspots met heerlijke vegan ijsjes vol smaak en zonder dierlijke ingrediënten!

veganistische ijsjes in Antwerpen

IceLab NiceCream Creations in Antwerpen

We kunnen uiteraard geen blog schrijven over vegan ijsjes zonder IceLab te vernoemen. Het allereerste vegan ijssalon van België moet je absoluut eens uitproberen! Denk aan “nocciolata”, “amarena”, “tiramisu” of “speculoos”. Klaar om te vertrekken? Ja, dat dachten wij ook.

de Brugsche Tafel vegan ijs

De Brugsche Tafel in Brugge

De Brugsche Tafel is een volledig vegan restaurant in Brugge dat ook bekend staat om zijn heerlijke vegan wafels. Geconfronteerd met capaciteitsbeperkingen door de coronamaatregelen kwamen de uitbaters met een creatieve oplossing. Het restaurant ontpopt zich in de zomer van 2020 tot vegan ijszaak en wie weet blijven de ijsjes ook daarna een vaste waarde?

VeganWaf veganistisch ijs Brussel

VeganWaf in Brussel

Vegan hotspot VeganWaf kan ook niet ontbreken in deze lijst. Naast heerlijke vegan wafels kan je er in de zomer ook heerlijk roomijs van Heppie Cow verkrijgen.

Bargello vegan ijs

Bargello in Brussel

We blijven nog even hangen in Brussel voor het fantastische ijs van Bargello. Niet alle ijs is plantaardig, vraag naar de vegan smaken van het moment.

vegan ijs in Gent

Oyya in Brugge, Gent, Hasselt en Zeebrugge

Misschien heb je de hippe ijszaken van Oyya al opgemerkt. Hier kan je steeds kiezen uit verschillende vegan smaken.

vegan ijs ikea

Het softijs van IKEA

Zeker ook een vermelding waard is het vegan softijs van IKEA. Momenteel helaas niet verkrijgbaar door de coronamaatregelen, maar zowel het hoorntje als het softijs zijn vegan! In de shop kan je wel steeds vegan ijsjes vinden.

Er zijn uiteraard wel nog meer plekken waar je vegan ijs kan krijgen. Zo is sorbet heel vaak vrij van dierlijke producten, maar niet altijd. Vraag ernaar bij je lokale ijssalon. Hoe meer vraag, hoe groter de kans dat er meer vegan ijsjes opduiken.

Recept

Wil je liever zelf vegan ijs maken? Dat kan! Bewaar enkele rijpe bananen in de diepvries en maak in een mum van tijd heerlijke vegan ijsjes.

Banana nice cream

recept nicecream met bevroren bananen
Nicecream is een gezonde en lekkere variant van klassiek ijs. Dit recept is supereenvoudig. Het enige wat je nodig hebt zijn rijpe bananen en een scheutje plantaardige melk. Om bananenijs te maken gebruik je best heel erg rijpe bananen, dus met al flink wat bruine spikkels op hun jasje. Je pelt ze, snijdt ze eventueel in stukjes en steekt ze in een doos in de diepvries.
Naar het recept
2 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *