Nieuw kookboek: Gezond zondigen en hartig genieten

Gezond zondigen en hartig genieten is het eerste kookboek van Annelies Van Mol, beter bekend als de oprichtster van cateringbedrijf en winkel Tartelies. Het boek bundelt meer dan vijftig plantaardige recepten met de focus op gezonde gerechten die tegelijk onweerstaanbaar lekker zijn. Zowel de kleine als grote honger komt aan bod. Van salades en soepen over curry’s en lasagnes, tot de vegan varianten van een aantal Vlaamse klassiekers. Verderop in deze blogpost mogen we enkele van die recepten met jullie delen. Hoog tijd dus om het boek van dichterbij te bekijken!

Gezond zondigen en hartig genieten van Tartelies

De zoektocht van Tartelies

Gezond zondigen en hartig genieten is een persoonlijk boek geworden. Naast inspirerende recepten deelt Annelies ook haar lange zoektocht nadat de ziekte van Bechterew, een chronische progressieve ontstekingsziekte, bij haar werd vastgesteld. In het eerste deel van het boek beschrijft Annelies hoe ze met een holistische aanpak, een combinatie van plantaardige voeding, therapie en beweging, haar ziekte beter onder controle kreeg.

Tijdens etentjes miste Annelies vooral lekkere, romige desserts. Vastberaden om daar verandering in te brengen, werd Tartelies opgericht. De oorspronkelijke focus lag op zoete lekkernijen maar ondertussen zijn daar ook al hartige gerechten bijgekomen. Tartelies ontpopte zich al snel tot een succesverhaal en nu is er dus ook al het eerste kookboek!

Drie heerlijke recepten uit de keuken van Tartelies

De recepten zijn helder uitgelegd en eenvoudig om te maken. De bijhorende foto’s nodigen meteen uit om aan de slag te gaan. We geven alvast een voorsmaakje van het boek met drie heerlijke recepten uit de plantaardige keuken van Tartelies.

Pindahummus

recept vegan hummus met pinda
Een heerlijk smeuïge hummus met pindakaas. Heerlijk in een buddha bowl of als broodbeleg.
Naar het recept

Lasagne met gerookte wortel en groene groenten

vegan lasagne met spruitjes en gerookte zalm
Dit is een romige lasagne boordevol groenten en met gerookte 'zalm' van wortel.
Naar het recept

Citroentaart

recept vegan citroentaart met cashewnoten
Dit is een fantastisch recept voor een heerlijk zomerse citroentaart met een vulling van cashewnoten.
Naar het recept

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *