,

Twee nieuwe vegan kookboeken

Met een nieuw Nederlandstalig vegan kookboek in de boekhandel zijn we uiteraard altijd blij. Hoe gelukkig zijn we dan wel niet als er bijna gelijktijdig twee nieuwe kookboeken verschijnen.

veganistisch kookboek vegan eenvoudig genieten

Vegan: eenvoudig genieten

De lantaarn: 2014

ISBN 978-94-6188-391-9

Een kookboek met gemakkelijke recepten. Elk recept is geïllustreerd met een foto. Enige minpunten: het totaal overbodig gebruik van honing (de titel van het boek is dus enigszins misleidend, honing is uiteraard niet vegan). En in sommige recepten maakt men gebruik van vage ingrediënten zoals bijvoorbeeld eigeelvervanger zonder verdere uitleg, ook niet elders in het boek.

veganistisch kookboek Het vegan kookboek

 

Het vegan kookboek / Adele McConnell 

Veltman uitgevers: 2014

ISBN 978-90-4831-044-9

Iets inspirerender, uitdagender en mooier uitgegeven is Het vegan kookboek van Adele McConnell. Ook in dit kookboek vind je bij elk recept een foto. Daarnaast staat er bij elk recept vermeld of het noten, gluten, soja, suiker of zaden bevat. Dikke aanrader is alvast de ‘kokos & rode linzen dal’.

2 replies
  1. Emmely
    Emmely says:

    Ik ben wel benieuwd naar ‘Het vegan kookboek’.

    Ik kocht onlangs het boek ‘Groen is geweldig’. Op de achterflap staat dat het een vegan kookboek is. Maar in veel recepten wordt ook honing gebruikt. Er wordt zelf aangeraden om ‘een beetje Griekse yoghurt’ op je gezicht te smeren voor een gave huid :-(. Jammer dat zo’ n boeken als vegan kookboeken worden verkocht.

    Beantwoorden

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *