,

Luikse wafels

 

Heerlijk malse wafels zonder ei en zonder melk? Dat kan perfect. Deze Belgische klassieker heeft de perfecte textuur en is de ultieme verwennerij voor een luie zondagnamiddag. Je kan deze wafels eten terwijl ze nog lauwwarm zijn, maar ze blijven ook nog enkele dagen vers. Als je zo lang kan wachten tenminste.

 

recept veganistische suikerwafel

 

 

Luikse wafels

Met dit makkelijk recept voor Luikse wafels bak je de lekkerste malse suikerwafels. Heerlijk om warm uit het vuistje te eten, maar ook als ze afgekoeld zijn blijven ze nog een tijdje vers.
Soort gerecht: Dessert
Keuken: Belgisch
Voorbereiding: 15 minutes
Om het deeg te laten rusten: 40 minutes
Totaal: 1 hour 15 minutes
Porties: 20 gaufres

Ingrediënten

  • 1 kg bloem
  • 4 dl water, lauw
  • 100 g verse gist, of 33 g droge gist
  • 4 tl aardappelzetmeel
  • 20 g zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 550 g harde plantaardige margarine
  • 100 g suiker
  • 600 g parelsuiker

Bereiding

  • Meng de gist met de helft van de suiker en het aardappelzetmeel in het lauw water. Meng de boter met de andere helft van de suiker en vanille extract, klop tot het wat romig is. Meng de bloem en het zout. Voeg alles bij elkaar en goed mengen. Laat het deeg 20 minuten rusten.
  • Doe de parelsuiker erbij en kneed nogmaals door zodat de suiker mooi verdeeld wordt.
  • Strooi bloem op je werkblad en stort het deeg erop uit. Verdeel het deeg in stukjes van 80-100 g. Maak er worstjes van en laat ze weer 20 minuten rusten.
  • Verwarm je wafelijzer (goed heet) en bak de wafels. Laat ze afkoelen op een roostertje.
    Smakelijk!
    recept veganistische suikerwafel

Extra informatie

Na het bakken van suikerwafels blijft er veel suiker aan je wafelijzer kleven. Om je wafelijzer schoon te maken kan je een papje maken van maïzena en water (gebruik veel maïzena!). Bak een wafel met dit papje. Hierdoor zullen al heel wat suikerresten verdwenen zijn.
Recept van Christel Lavrysen. 
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept