Jaarplannen BE Vegan 2024

Benieuwd welke stappen er dit jaar gezet worden in de evolutie naar meer vegan? Dit zijn de plannen van BE Vegan in 2024…

1. Try Vegan het hele jaar door én in groep

Dit jaar is Try Vegan voor het eerst niet enkel in november, maar het hele jaar door beschikbaar. Zo is de ondersteuning er op het juiste moment, namelijk wanneer je het meest gemotiveerd bent om te starten met vegan. Door dit jaar deel te nemen, betrek je ineens je omgeving bij je keuze. Want vanaf november kan je deelnemen in groep.

(!) We zoeken nieuwe partners om Try Vegan te steunen: met meer budget kunnen we een groter publiek aanmoedigen om deel te nemen.

try vegan
Vrijwilliger-Vegan Summer Fest

2. BE Vegan beschikbaar voor lezingen

Dit jaar werken we ons aanbod verder uit en vanaf dit najaar kan je via onze website een aanvraag doen voor een lezing voor jouw organisatie. Kan je niet wachten? Contacteer ons via info@bevegan.be.

3. De impact van vegan in de verf zetten

Uit onderzoek blijkt dat er werk aan de winkel is: Belgen zijn nog niet genoeg op de hoogte van de impact van hun eetpatroon. Jij kan daarbij helpen, daarom delen we elke maand info over de impact van je keuze voor vegan. Belangrijke cijfers die je verder kan verspreiden via social media. Ook op de agenda: infosessies gezondheid, klimaat en dierenwelzijn. Blijf op de hoogte of herbekijk webinars.

4. Vegan on a budget

Op de BE Vegan website kan je al een mooie reeks budgetvriendelijke vegan recepten vinden, geschreven door BE Vegan vrijwilligers. Dit jaar breiden we deze reeks verder uit. Het pilootproject ‘Gezonde brooddoos’ in samenwerking met sociale restaurants & buurtcentra breidt dit jaar uit naar provincies Vlaams-Brabant, Antwerpen en West-Vlaanderen. Een reeks vegan workshops, geleid door vrijwilligers, die zo toegankelijk zijn dat ook mensen in armoedesituaties kunnen deelnemen. Wie wil kan hun brooddoos vullen voor het hele gezin of een gevulde brooddoos doneren aan iemand anders.

5. Vegan ambassadeurs

In elke vegan schuilt een ambassadeur. Met je vegan levensstijl stel je een voorbeeld voor iedereen in je omgeving. BE Vegan is er voor iedereen die het verschil wil maken. Dit jaar kan je in verschillende regio’s aansluiten bij vegan praatsessies en er volgt meer… Benieuwd?

(!) Hou de kalender in de nieuwsbrief in de gaten voor sessies ‘Communiceren over jouw keuze voor vegan’ en andere ambassadeursacties.

6.  Vegan evenementen

In 2023 tikten we 51 events aan. Ook dit jaar wordt onze eventkalender goed gevuld. Via de nieuwsbrief en sociale media blijf je op de hoogte van de agenda. 

(!) Vegan Summer Fest wordt ons main event op 18 augustus

7. Supermarktonderzoek

Elke twee jaar evalueren we het aanbod in de supermarkt. Welke supermarkt heeft het grootste vegan aanbod? En wat is de evolutie sinds twee jaar geleden? Dat kom je dit jaar te weten! Een onderzoek dankzij BE Vegan vrijwilligers in samenwerking met Proveg België.  

8. Horeca werkgroep

Wil je het vegan horeca-aanbod in jouw regio omhoog helpen? Sluit je dan aan bij de nieuwe werkgroep en word een echte pionier.

9. Toekomststrategie

Dit jaar schrijven we de plannen uit tot en met 2030. Na een brede bevraging bij partners, vrijwilligers en donateurs en grondige zelfevaluatie stippelen we de volgende stappen uit richting het mainstream maken van vegan in België.

muhammara maken

10. We vullen de BE Vegan website maandelijks aan met recepten.

Wist je dat meer dan 60.000 mensen per maand onze recepten uitproberen en informatie opzoeken via onze website?

Blijf op de hoogte!