Pompoenchili
Chili sin carne is het ultieme comfort food. Geef dit klassiek een originele twist door pompoen te gebruiken.
Chili sin carne met pompoen
In de zomer of het najaar kun je de pompoen makkelijk vervangen door paprika. Chili is het lekkerst geserveerd met rijst of couscous en tortillachips.
Soort gerecht: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mexicaans
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- plantaardige olie
- 2 uien, grote, fijngehakt
- 2 teentjes look, fijngehakt
- 250 g rode bonen, voorgekookt (uit blik of zelf gekookt)
- 250 g witte bonen, voorgekookt (uit blik of zelf gekookt)
- 500 g pompoen, in blokjes
- 1 wortel, in kleine blokjes
- 200 ml tomatenvlees
- 200 ml groentebouillon
- 4 el tomatenpuree
- ¼ à ½ tl chilipoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- ½ tl gedroogde oregano
- zout
- peper
Om te serveren (optioneel)
- sojayoghurt, ongezoet
- vegan kaas, geraspt
Bereiding
- Stoof de ui in wat olie op middenhoog vuur voor 5 minuten.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe, roer goed door elkaar en breng op laag tot middelhoog vuur aan de kook. Hoeveel chilipoeder je gebruikt is afhankelijk van hoe sterk de chili is en hoe goed je tegen een pittig gerecht kunt. Begin met een beetje chili, proef en voeg nog wat extra toe.
- Laat zo’n 20 à 30 minuten pruttelen tot de pompoen zacht is.
- De chili wordt nog lekkerder als je deze een paar uur afgedekt laat staan. Je kunt deze makkelijk terug opwarmen.
- Serveer evt. met wat ongezoete sojayoghurt (met een scheutje citroensap in) en geraspte vegan kaas.
- Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Was superlekker en zó simpel om te maken. Ik gebruikte pompoen alleen maar in soep, daar komt nu verandering in.