Vegan goulash
Goulash is het nationale gerecht van Hongarije. Er bestaan heel wat varianten van dit gerecht, maar deze vegan variant is ongetwijfeld de beste. Als je van een stevig stoofpotje houdt, moet je deze vegan goulash zeker eens proberen!
Goulash
Klassieke stoofpot in een vegan jasje. Dit recept is op basis van seitan. Voor een glutenvrije variant kan je de seitan vervangen door jackfruit.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Keuken: Hongaars
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 2 uien, in halve maantjes
- 2 rode paprika's, in stukjes
- 2 teentjes look, fijngehakt
- 450 g seitan, in hapklare stukken
- snuifje cayennepeper
- ¼ tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl tijm
- 2 blaadjes laurier
- 400 g tomatenvlees
- 2 el tomatenpuree
- 50 ml groentenbouillon
- zout
Bereiding
- Stoof de ui en paprika met wat zout in een scheutje olie op middenhoog vuur voor zo’n 10 minuten.
- Voeg de seitan toe en bak verder zonder deksel zodat de seitan licht bruint bakt.
- Voeg de look en kruiden toe en laat nog een minuut verder stoven.
- Voeg het tomatenvlees, -puree en groentenbouillon toe en laat één à twee uur op een zacht vuur pruttelen.
- Lekker met gebakken aardappels of rijst. Smakelijk!
Extra informatie
Je kunt van dit recept heel makkelijk ook een dikke, hartige, soep van maken door een halve liter groentebouillon toe te voegen.
Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Heerlijk recept.