Salty banana-peanut ice
Wist je dat je met bevroren bananen heerlijk romig ijs kan maken? De combinatie met gezouten pinda is hemels.
Salty banana-peanut ice
Heerlijk romig bananenijs met gezouten pinda.
Soort gerecht: Dessert
Porties: 5 personen
Ingrediënten
- 4 bananen, bevroren (ze mogen wat bruin zijn, dan zijn ze zoeter en hebben ze meer smaak)
- 3 el pindakaas
- snufje fleur de sel
- 3 el ahornsiroop
- 1 limoen, het sap en zeste
- plantaardige melk, (soja, rijst, cashew…)
Bereiding
- Vries om te beginnen enkele uren op voorhand de bananen in. Laat ze minstens vier uur in de vriezer zodat ze bevroren zijn.
- Mix de bevroren bananen samen met de rest van de ingrediënten in een blender tot het een ijsstructuur heeft. Voeg eventueel een beetje melk toe om het mixen te bevorderen.
- Je kan dit best direct eten of terug invriezen om later te consumeren, maar dan zal de structuur minder romig zijn omdat het diepgevroren is.Smakelijk!
Extra informatie
Gooi bananen die net iets te rijp geworden zijn nooit weg, maar snijd ze in stukjes en bewaar ze in de diepvries!
Je kan dit ook perfect doen met andere soorten bevroren fruit zoals bijvoorbeeld rode vruchten, aardbeien, perziken, ananas, mango…
Ook lekker: voeg een beetje kokosyoghurt toe voor een romige structuur of een passievrucht voor een extra frisse toets.
Recept en foto’s uit : Plan Vegan, Borgerhoff&Lamberigts. Copyright fotografie Bram Debaenst.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!