Risotto met kastanjechampignons
Deze risotto met champignons is heel eenvoudig maar toch heel smaakvol. De geroosterde zonnebloempitten geven de risotto wat extra crunch.
paddenstoelenrisotto
Een heerlijk smeuïge risotto met kastanjechampignons.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 4 el zonnebloempitten
- 500 g kastanjechampignons
- extra vierge olijfolie
- 2 sjalotten, fijngehakt
- 2 teentjes look, fijngehakt
- 200 g risottorijst
- ½ l groentebouillon, het kan zijn dat je iets meer nodig zal hebben
- 1 el edelgist, (eventueel)
- peper
- 7 sprietjes bieslook, fijngehakt
Bereiding
- Rooster de zonnebloempitten op een hoog vuur, roer regelmatig. Doe ze in een kom of op een bord en laat afkoelen.
- Snijd de paddenstoelen in schijfjes en stoof ze gaar. Eens ze klaar zijn, doe je ze op een bord. Het vocht van de paddenstoelen doe je bij de bouillon.
- Doe wat olijfolie in de pan, samen met de sjalot en laat dit op een zacht voor 5 minuten stoven. Doe vervolgens de look erbij en laat nog 2 minuten stoven.
- Voeg de rijst toe en laat, al roerend, 3 minuten bakken.
- Giet telkens een scheut bouillon bij de rijst en laat dit, al roerend, inkoken. Telkens de bouillon is ingekookt, doe je er terug bouillon bij. Herhaal dit tot de bouillon op is en de rijst gaar is, dit zal zo’n 20 minuten duren. Is je bouillon op maar de rijst nog niet gaar? Voeg dan nog wat extra bouillon toe, tot de rijst gaar is.
- Op het laatst doe je er de edelgist, champignons en flink wat peper bij, roer goed door elkaar.Serveer met gesnipperde bieslook en wat geroosterde zonnebloempitten.Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Heerlijke klassieker, rissotto, altijd goed. Ik heb deze wel in extro virgin olijfolie gebakken en met tijm erbij. Kan natuurlijk allemaal.
En bio oesterzwammen…..