Pindakaas-confituurkoekjes
Deze koekjes zonder suiker zijn een echte lekkernij en voedzaam! Wil je het recept volledig suikervrij maken, gebruik dan confituur zonder suiker.
Koekjes met pindakaas en confituur
Als je confituur zonder suiker gebruikt, zijn deze koekjes volledig suikervrij. Dit recept is supersimpel om te maken en voedzaam.
Soort gerecht: Dessert, Snack
Porties: 10 koekjes
Ingrediënten
- 100 g havermout, 1 uur geweekt in water
- 75 g amandelen, 1 uur geweekt in water
- 180 g pindakaas, ongeroosterd
- 35 g dadels
- enkele el (aardbeien) confituur
Bereiding
- Mix de havermout en amandelen in een foodprocessor.
- Voeg de dadels en pindakaas toe en mix opnieuw. Voeg, zo nodig, enkele lepels water toe om het mixen te vergemakkelijken.
- Maak koekjes van het pindakaasmengsel en duw in het midden met je duim, zodat er een kuiltje in komt.
- Zet de koekjes 20 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
- Vul het kuiltje in de koekjes met de jam.
- Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!