Pasta alla Puttanesca met kappertjes en olijven

Deze snelle pasta is vooral bekend om haar eenvoud en wordt pas echt zoals in Italië als je het typische zwarte olijf uit Taggia in Ligurië gebruikt. De olijf heeft een fluweelzachte structuur en lage zuurgraad. Ze smaakt een beetje zoet, ziltig. Heerlijk in een pasta als deze!

pasta puttanesca
pasta puttanesca
5 from 1 vote

Pasta alla Puttanesca met kappertjes en olijven

 Geen zin om te koken? Dan is deze heerlijk vegan pasta die binnen de 15 minuten klaar is iets voor jou!
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Totaal: 15 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g spaghetti
  • 3 el Taggiasche (zwarte) olijven, zonder pit
  • 20 kerstomaten, in vieren gesneden
  • 400 g tomaten, uit blik
  • 4 tenen knoflook, gehakt
  • 1 el chillivlokken
  • 3 el kappertjes
  • 8 takjes peterselie, geplukt
  • 2 takjes verse oregano, geplukt
  • 200 g vegan Pecorino, geraspt
  • Peper, naar smaak
  • Zout, naar smaak

Bereiding

  • Zet eerst een pastapan met 5 liter water op. Doe er wat zout in.
  • Neem nu een hoge koekenpan, doe daar een scheut olijfolie in en bak daar de knoflook en de chilivlokken in aan.
  • Hak de olijven en de peterselie grof en voeg dit toe aan de pan. Roer alles door elkaar en bak het geheel tot de olie op smaak komt.
  • Snijd de cherrytomaten in vieren en voeg deze samen met de kappertjes en de bliktomaten toe aan de pan. Bak alles op een laag vuur voor ongeveer 10 minuten.
  • Volg de aanwijzingen op de verpakking en kook de spaghetti al dente. Bewaar een paar lepels kookvocht van de pasta voor de saus.
  • Giet de pasta af en verdeel direct over de warme borden.
  • Neem nu 4 el van het bewaarde kookvocht en voeg dat bij de saus, zo krijg je een romige saus.
  • Roer het geheel nogmaals goed door en serveer de saus over de pasta. Besprenkel alles rijkelijk met peterselie, verse oregano én vegan Pecorino!

Extra informatie

Recept en foto uit The Mayo Sisters. Uitgeverij: The Sauce & Spice Company
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: