Geen zin om te koken? Dan is deze heerlijk vegan pasta die binnen de 15 minuten klaar is iets voor jou!
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Totaal: 15 minutesminutes
Porties: 4personen
Ingrediënten
500gspaghetti
3elTaggiasche (zwarte) olijven, zonder pit
20kerstomaten, in vieren gesneden
400gtomaten, uit blik
4tenenknoflook, gehakt
1elchillivlokken
3elkappertjes
8takjespeterselie, geplukt
2takjesverse oregano, geplukt
200gvegan Pecorino, geraspt
Peper, naar smaak
Zout, naar smaak
Bereiding
Zet eerst een pastapan met 5 liter water op. Doe er wat zout in.
Neem nu een hoge koekenpan, doe daar een scheut olijfolie in en bak daar de knoflook en de chilivlokken in aan.
Hak de olijven en de peterselie grof en voeg dit toe aan de pan. Roer alles door elkaar en bak het geheel tot de olie op smaak komt.
Snijd de cherrytomaten in vieren en voeg deze samen met de kappertjes en de bliktomaten toe aan de pan. Bak alles op een laag vuur voor ongeveer 10 minuten.
Volg de aanwijzingen op de verpakking en kook de spaghetti al dente. Bewaar een paar lepels kookvocht van de pasta voor de saus.
Giet de pasta af en verdeel direct over de warme borden.
Neem nu 4 el van het bewaarde kookvocht en voeg dat bij de saus, zo krijg je een romige saus.
Roer het geheel nogmaals goed door en serveer de saus over de pasta. Besprenkel alles rijkelijk met peterselie, verse oregano én vegan Pecorino!
Extra informatie
Recept en foto uit The Mayo Sisters. Uitgeverij: The Sauce & Spice Company
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan