Chocomousse met olijfolie en kersen
Ja hoor, je leest het goed, een recept voor vegan chocomousse met olijfolie. De olijfolie en pure chocolade geven de mousse een heerlijk volle en bittere smaak. Met een fruitige olijfolie komen de smaken zelfs nog beter tot z’n recht. Werk af met zoete kersen en hazelnoten, genieten maar!
Op zoek naar meer zoete recepten voor je chocolade cravings? Check dan deze 5x favoriete vegan recepten met chocolade.
Chocomousse met olijfolie en kersen
Ingrediënten
- 100 g pure chocolade, in stukjes
- 2 el extra virgin olijfolie, plus extra voor eroverheen
- 2 tl ahornsiroop
- snufje zout
- 140 ml aquafaba , (vocht uit een blikje kikkererwten, op kamertemperatuur)
- 70 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
- 150 g kersen, vers of uit de diepvries, ontpit
- Extra vegan crème fraîche (of maak je eigen kokosslagroom)
- Extra hazelnoten, gehakt
Bereiding
- Laat de chocolade au bain-marie smelten in een hittebestendige kom die op een pan met net kokend water staat (de kom mag het water niet raken). Haal van het vuur en roer de olijfolie, ahornsiroop en het zout erdoor.
- Doe de aquafaba in een schone, vetvrije kom en klop ongeveer 5 minuten met de standmixer of handmixer tot er stijve pieken zijn.
- Roer een lepel van de aquafaba door het chocolademengsel en voeg dan het chocolademengsel toe aan de opgeklopte aquafaba. Vouw voorzichtig met een metalen lepel door elkaar – niet kloppen, want dan klop je de lucht eruit.
- Schep de mousse in vier glaasjes en zet die minstens 1 uur in de koelkast. Dien op met kersen, een extra scheutje olijfolie en een snufje zout.
Extra informatie





Mitchell van Voorbergen

Issy Croker





