Deze heerlijke chocomousse dankt z’n luchtigheid aan de aquafaba, z’n volle smaak aan de olijfolie en als kers op de chocomousse: een zoet-frisse toets van rood fruit. Bovendien heb je slechts 15 minuutjes werk.
Soort gerecht: Dessert
Bereidingstijd: 15 minutesminutes
Afkoelen: 1 hourhour
Totaal: 1 hourhour15 minutesminutes
Porties: 4personen
Ingrediënten
100gpure chocolade, in stukjes
2elextra virgin olijfolie, plus extra voor eroverheen
2tlahornsiroop
snufjezout
140ml aquafaba , (vocht uit een blikje kikkererwten, op kamertemperatuur)
70ghazelnoten, geroosterd en grof gehakt
150gkersen, vers of uit de diepvries, ontpit
Extravegan crème fraîche (of maak je eigen kokosslagroom)
Extrahazelnoten, gehakt
Bereiding
Laat de chocolade au bain-marie smelten in een hittebestendige kom die op een pan met net kokend water staat (de kom mag het water niet raken). Haal van het vuur en roer de olijfolie, ahornsiroop en het zout erdoor.
Doe de aquafaba in een schone, vetvrije kom en klop ongeveer 5 minuten met de standmixer of handmixer tot er stijve pieken zijn.
Roer een lepel van de aquafaba door het chocolademengsel en voeg dan het chocolademengsel toe aan de opgeklopte aquafaba. Vouw voorzichtig met een metalen lepel door elkaar – niet kloppen, want dan klop je de lucht eruit.
Schep de mousse in vier glaasjes en zet die minstens 1 uur in de koelkast. Dien op met kersen, een extra scheutje olijfolie en een snufje zout.
Extra informatie
Recept en foto uit Het Food for Life Kookboek van Tim Spector. Uitgeverij Kosmos. Foto van Issy Croker.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan