Pecan-chocoladekoekjes
Een lekker tussendoortje of dessert waar je moeilijk van kan afblijven. Dit recept voor koekjes met pecannoten en pure chocolade is snel klaar en gebruikt gebroken lijnzaad als vervanger voor ei. Een gezond voedingsmiddel door de hoge aanwezigheid van omega-3-vetzuren. Omdat je amandelmeel gebruikt i.p.v. tarwebloem, zijn de koekjes niet alleen vegan, maar ook meteen glutenvrij.
Op zoek naar meer zoete recepten voor je chocolade-cravings? Check dan deze 5x favoriete vegan recepten met chocolade.
Pecan-chocoladekoekjes
Recept voor lekkere pecan-chocoladekoekjes, ideaal als vieruurtje!
Soort gerecht: Dessert, Snack
Porties: 12 koekjes
Ingrediënten
- 2 el gebroken lijnzaad
- 4 el water
- 3 el lichtbruine basterdsuiker
- 4 el extra vierge olijfolie
- 200 g amandelmeel
- 50 g pecannoten, grof gehakt (Tip: je kan ook pompoen- of zonnebloempitten in plaats van pecannoten gebruiken)
- 80 g pure chocolade, grof gehakt
- snufje zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak het lijnzaadei door 4 eetlepels water door het gebroken lijnzaad te roeren. Laat 15 minuten rusten.
- Roer de basterdsuiker, olijfolie en het lijnzaadei door elkaar. Voeg het amandelmeel, de pecannoten, de chocolade en het zout toe en mix.
- Vorm met vochtige handen 12 compacte balletjes van het deeg en druk die een beetje plat, tot ze 1 cm dik zijn. Bak 10-12 minuten, tot ze goudbruine randjes hebben.
- Laat de koekjes helemaal afkoelen op de bakplaat en bewaar ze in een koektrommel.
Extra informatie
Recept en foto uit Het Food for Life Kookboek van Tim Spector. Uitgeverij Kosmos. Foto van Issy Croker.


Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!