Recept voor lekkere pecan-chocoladekoekjes, ideaal als vieruurtje!
Soort gerecht: Dessert, Snack
Voorbereiding: 10 minutesminutes
Bereidingstijd: 10 minutesminutes
Wachttijd (lijnzaadei): 15 minutesminutes
Totaal: 35 minutesminutes
Porties: 12koekjes
Ingrediënten
2elgebroken lijnzaad
4elwater
3ellichtbruine basterdsuiker
4elextra vierge olijfolie
200gamandelmeel
50gpecannoten, grof gehakt (Tip: je kan ook pompoen- of zonnebloempitten in plaats van pecannoten gebruiken)
80gpure chocolade, grof gehakt
snufjezout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak het lijnzaadei door 4 eetlepels water door het gebroken lijnzaad te roeren. Laat 15 minuten rusten.
Roer de basterdsuiker, olijfolie en het lijnzaadei door elkaar. Voeg het amandelmeel, de pecannoten, de chocolade en het zout toe en mix.
Vorm met vochtige handen 12 compacte balletjes van het deeg en druk die een beetje plat, tot ze 1 cm dik zijn. Bak 10-12 minuten, tot ze goudbruine randjes hebben.
Laat de koekjes helemaal afkoelen op de bakplaat en bewaar ze in een koektrommel.
Extra informatie
Recept en foto uit Het Food for Life Kookboek van Tim Spector. Uitgeverij Kosmos. Foto van Issy Croker.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan