Orecchiette met broccoli en walnoten
Inspiratie nodig voor een zomers recept? Lekker, voedzaam én snel klaar: deze vegan pasta met broccoli bevat niets dan goeds! De zelfgemaakte bouillon geeft het sausje van tomaten en walnoten extra veel smaak.
Issy Croker
Orecchiette met broccoli en walnoten
Een lekkere pasta kan iedereen wel bekoren. Je tovert dit voedzame gerecht in no time op je bord.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Porties: 2 personen
Ingrediënten
- 100 g orecchiette
- 10 g kerstomaten
- 80 g walnoten
- 2 el bouillon, (zie verder), of edelgistvlokken of vegan parmezaan
- 350 g broccoli , (1 grote stronk), in kleine roosjes
- peper
- zout
- extra: notencrumble
Voor de bouillon (150g)
- 50 g edelgistvlokken
- 70 g zonnebloempitten
- 2 el zout
- 1 el chilivlokken
Bereiding
Voor de bouillon:
- Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot je een fijn poeder hebt. Je kunt het bouillonpoeder 4 weken in een afgesloten potje bewaren.
Voor het gerecht:
- Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de orecchiette 10 minuten.
- Hak intussen in een keukenmachine de tomaten en walnoten fijn met de bouillon en een snufje zout en peper, tot je een grove pasta hebt.
- Als de orecchiette 10 minuten hebben gekookt, voeg je de broccoliroosjes toe aan de pan en kook je alles nog 2 minuten. Giet af en bewaar daarbij 100 ml van het pastawater.
- Laat de walnoten-tomatenpasta in de pan glijden met het grootste deel van het opgevangen pastawater, roer en warm voor ongeveer 1 minuut op. Schep de orecchiette en broccoli erdoor. Voeg als dat nodig is een extra scheutje pastawater toe, breng op smaak met zout en peper en dien op.
Extra informatie
Recept en foto uit Het Food for Life Kookboek. Tim Spector. Uitgeverij Kosmos. Foto van Issy Croker.


Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan