Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot je een fijn poeder hebt. Je kunt het bouillonpoeder 4 weken in een afgesloten potje bewaren.
Voor het gerecht:
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de orecchiette 10 minuten.
Hak intussen in een keukenmachine de tomaten en walnoten fijn met de bouillon en een snufje zout en peper, tot je een grove pasta hebt.
Als de orecchiette 10 minuten hebben gekookt, voeg je de broccoliroosjes toe aan de pan en kook je alles nog 2 minuten. Giet af en bewaar daarbij 100 ml van het pastawater.
Laat de walnoten-tomatenpasta in de pan glijden met het grootste deel van het opgevangen pastawater, roer en warm voor ongeveer 1 minuut op. Schep de orecchiette en broccoli erdoor. Voeg als dat nodig is een extra scheutje pastawater toe, breng op smaak met zout en peper en dien op.
Extra informatie
Recept en foto uit Het Food for Life Kookboek. Tim Spector. Uitgeverij Kosmos. Foto van Issy Croker.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan