Noedels in romige miso-tahinsaus met gebakken paddenstoelen

Dit recept voor herfstige noedels met paddenstoelen en een smeuïge miso-tahinsaus zijn comfortfood pur sang: romig, kruidig en stiekem een beetje verslavend. Ideaal voor regenachtige dagen waarop je innerlijke eekhoorn hunkert naar een warme kom vol vegan vitamientjes. Bonustip: voeg zelf wat gebakken tofu toe voor extra proteïne.



vegan noedels recept
5 from 1 vote

Noedels in romige miso-tahinsaus met gebakken paddenstoelen

Romige udonnoedels met herfstige paddenstoelen, een saus om in te verdrinken en toppings die zorgen voor een knapperige kick.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Voorbereiding: 10 minutes
Bereidingstijd: 15 minutes
Totaal: 25 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 4 bosuitjes, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 400 g paddenstoelenmix, gesneden
  • 2 el mirin, (zoete rijstwijn)
  • 3 el sojasaus
  • 1 el misopasta
  • 2 el tahin
  • 250 ml sojamelk
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl zwarte peper
  • 800 g kant-en-klare udonnoedels

Voor de garnering

  • 1 bosuitje, fijngesneden
  • crispy chili-olie
  • geroosterde cashewnoten, fijngehakt

Bereiding

  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak hierin de bosuitjes 2-3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1-2 minuten mee. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5-7 minuten goudbruin en gaar.
  • Mix ondertussen de mirin, sojasaus, misopasta, tahin en sojamelk in een kommetje tot een gladde saus en voeg toe aan de pan.
  • Breng de saus op smaak met de knoflookpoeder, uienpoeder en zwarte peper. Laat 3-4 minuten zachtjes pruttelen tot de saus licht ingedikt is.
  • Voeg de udonnoedels toe aan de pan. Meng goed zodat de noedels volledig bedekt zijn met de romige saus en warm 2-3 minuten mee.
  • Verdeel de noedels over 4 kommen of borden. Garneer met de extra bosui, crispy chili-olie en cashewnoten.

Extra informatie

 
Recept en foto uit Lenna’s Plantbased Kitchen van Lenna Omrani. Kosmos Uitgevers. Foto’s van Mitchell van Voorbergen.


Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Probeer ook: