Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak hierin de bosuitjes 2-3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1-2 minuten mee. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5-7 minuten goudbruin en gaar.
Mix ondertussen de mirin, sojasaus, misopasta, tahin en sojamelk in een kommetje tot een gladde saus en voeg toe aan de pan.
Breng de saus op smaak met de knoflookpoeder, uienpoeder en zwarte peper. Laat 3-4 minuten zachtjes pruttelen tot de saus licht ingedikt is.
Voeg de udonnoedels toe aan de pan. Meng goed zodat de noedels volledig bedekt zijn met de romige saus en warm 2-3 minuten mee.
Verdeel de noedels over 4 kommen of borden. Garneer met de extra bosui, crispy chili-olie en cashewnoten.
Extra informatie
Recept en foto uit Lenna’s Plantbased Kitchen van Lenna Omrani. Kosmos Uitgevers. Foto’s van Mitchell van Voorbergen.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan