Chocolade rawnola

Rawnola is een hippe benaming voor raw granola. Granola zonder dat er een oven aan te pas komt dus. Deze rawnola met chocolade is heerlijk om te snacken of om te gebruiken als toppings op een smoothie bowl of een portie bananenijs.

recept vegan raw granola

recept veganistische rawnola met chocolade
5 from 1 vote

Chocolade rawnola

Deze raw granola met chocolade is verslavend! Lekker om zo te snacken of te gebruiken als topping bij je ontbijt of op jouw ijsje.
Soort gerecht: Brunch, Ontbijt
Voorbereiding: 10 minutes
In de droogoven: 12 hours
Totaal: 12 hours 10 minutes
Porties: 1 grote pot

Ingrediënten

  • 1 cup dadels, 1 uur geweekt (1 cup dadels= 140 gr)
  • 3 el kokosolie
  • 3 el cacao, (rauwe)
  • ½ vanilleboon
  • snuifje zout
  • ¼ cup weekwater van de dadels
  • 1 cup boekweit, (1 cup boekweit= 200 gr)
  • 2 cup amandelen, en/of walnoten (1 cup noten= 125 gr)
  • ½ cup cacao nibs

Bereiding

  • Mix de dadels in een foodprocessor met de kokosolie, cacao, vanille, zout en water tot een smeuïge puree.
  • Doe de boekweit met de noten in een grote kom en meng hier de dadelpuree door.
  • Spreid de rawnola uit op bakpapier en zet 12 uur in de droogoven. Je kunt de rawnola ook in de oven maken: 30 à 40 minuten op 160°C. Voeg de cacao nibs toe.
  • Smakelijk !
    recept veganistische rawnola met chocolade

Extra informatie

Recept en foto’s van De Groene Keuken
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan

Bekijk ook:

alpro-vegan-tiramisu
,

Romige vegan tiramisu met peer

  Romige vegan tiramisu Een gezondere én plantaardige variant van Italiaanse tiramisu met Alpro plantaardig alternatief voor yoghurt en cashewnoten voor extra romigheid. 350 g cashews (minstens 3u tot een nacht geweekt)250…