Recept voor een klassieke vegan bearnaisesaus
Wie houdt van de klassieke brasseriekeuken, kan zeker genieten van een lekker sausje zoals bearnaisesaus. Traditioneel is dit een saus op basis van ei, boter en witte wijn en dragon, die vegan minstens even lekker is. Je kan het zowel warm als koud serveren bij een warme schotel, de aperitief of bij de vegan barbecue. Ga jij je ouders ook verrassen met deze lekkere dragonsaus op het volgende familiefeest?
Vegan bearnaisesaus
Ingrediënten
- 3 el bloem
- 100 g plantaardige boter
- 300 ml vegan melk, ongezoet
- 3 el citroensap
- 1 bouillonblokje, vegan
- 2 teentjes look, fijngeperst
- 4 el dragon, gedroogd
- peper en zout, naar smaak
- 40 ml witte wijn, vegan
- 1 snuifje kurkuma
Bereiding
- Smelt de boter in een pannetje op een gemiddeld vuur en voeg roerend de bloem toe tot deze alle boter heeft opgenomen (zoals bij het maken van een bechamelsaus).
- Blijf roeren en voeg langzaam en beetje per beetje de vegan melk toe aan het mengsel en blijf roeren als de saus begint in te dikken.
- Als je merkt dat de saus te dik wordt kan je nog wat melk toevoegen.
- Voeg de overige ingrediënten toe aan het mengsel, meng het goed door en laat het sausje nog een 5 - 10 minuten zachtjes pruttelen. Kruid bij met peper en zout en klaar is je bearnaisesaus!




Mitchell van Voorbergen


Issy Croker
Issy Croker



