, ,

Vegan wafels

Dit recept voor heerlijke vegan wafels is gebaseerd op een recept van Jeroen Meus. Maak gerust een grote portie van dit recept, je kan deze wafels goed bewaren!

vegan recept om wafels te bakken

Vegan wafels

Deze veganistische wafels zijn heel eenvoudig om te maken en kindvriendelijk. Om het ei te vervangen, gebruiken we lijnzaad. De plantaardige wafeltjes zijn lekker als ontbijt of als tussendoortje. In een gesloten doos bewaren ze nog enkele dagen, als je ze zo lang kan opsparen natuurlijk.
Soort gerecht: Dessert, Ontbijt, Snack
Keuken: Belgisch
Voorbereiding: 15 minutes
Om het deeg te laten rusten:: 1 hour
Totaal: 2 hours
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 g sojaboter
  • 500 g bloem
  • 300 g suiker
  • 1 el vanillepuddingpoeder
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 6 el lijnzaad, fijngemalen
  • 150 ml water
  • 100 ml sojamelk, of andere plantaardige melk
  • snufje zout

Bereiding

  • Meng het fijngemalen lijnzaad in 150 ml water en zet aan de kant.
  • Smelt nu eerst de boter. Let op dat de boter niet verkleurt.
  • Meng de bloem en suiker in een grote mengkom. Voeg het bakpoeder, het vanillepuddingpoeder en een snufje zout toe en zet aan de kant.
  • Combineer boter, lijnzaad en sojamelk in een aparte mengkom.
  • Roer de vloeistof geleidelijk aan onder de bloem tot er geen droge bloem meer overblijft.
  • Zet het beslag minstens één uur in de koelkast om op te stijven.
  • Verwarm het wafelijzer op een hoge stand. Laat het ijzer lang genoeg voorverwarmen voor je er beslag in doet. Vet het ijzer goed in. Bak de wafels en leg ze op een rooster om af te koelen. Gebruik ongeveer 1 el beslag per wafel. Het is normaal dat de wafels nog een beetje slap aanvoelen als je ze net uit het ijzer haalt, ze worden steviger wanneer ze afkoelen.
    Smakelijk!
    recept veganistische boterwafels

Extra informatie

Tip: Gemalen lijnzaad kan snel ranzig worden. Bewaar dit daarom best in de diepvries, of maal het lijnzaad zelf in kleine hoeveelheden in een koffiemolen bijvoorbeeld.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan