,

Guilt-free cookies

Heerlijke vegan koekjes waar je van kunt snoepen zonder schuldgevoel.

veganistisch recept koeken zonder schuldgevoel

Guilt-free cookies

Deze koekjes gaan beslist niet lang mee in huis!
Soort gerecht: Dessert, Snack
Totaal: 50 minutes
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 cup rozijnen, om te weken
  • 1 cup havervlokken, om fijn te malen
  • 2 cups kastanjebloem
  • cup boekweitmeel
  • 1 cup amandelmeel
  • ½ cup gepofte quinoa
  • 1 zakje bakpoeder, wijnsteen
  • 1 cup havervlokken
  • 1 el kaneelpoeder, Je kunt de speculaaskruiden en kaneel bijvoorbeeld ook vervangen door vanillepoeder
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 tl zeezout
  • ½ cup olie
  • ¾ cup ahornsiroop

Bereiding

  • Laat de rozijnen minstens 30 minuten weken in water.
  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Maal de havervlokken fijn. Meng alle andere droge ingrediënten eronder.Meng in een aparte kom de natte ingrediënten. Giet het weekwater weg en voeg de rozijnen toe. Giet de natte ingrediënten nu bij het droge en meng goed. Dit kun je het best met je handen doen.
  • Als alles goed gemengd is, neem dan een beetje deeg, kneed het in je handpalm en duw het aan tot een koekje. Neem steeds (ongeveer) dezelfde hoeveelheid deeg. Maak de koekjes niet dikker dan een halve centimeter.
  • Leg de koekjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze 10 minuten in de oven. Verlaag je oven naar 160°C en bak nog 10 minuten verder. Controleer even en laat de koekjes indien nodig nog 5 minuten langer bakken.Pas op: naar het einde toe kunnen ze snel te krokant worden. De kids vinden ze heerlijk als ze nog wat zacht zijn.
  • Laat afkoelen op een rooster.
    Smakelijk!

Extra informatie

Feest? Als het wat specialer mag zijn, verwerk ik er fijngesneden stukjes pure chocolade in. Succes gegarandeerd!
De mengeling van kastanjebloem en boekweitmeel is fijn, maar je kunt de koekjes gerust ook bakken met een van beide.
 
vegan kookboek de Avalonhoeve Soulkitchen
Foto van Heikki Verdurme. Recept van Kim Vercoutere & Tine Tomme: Soulkitchen, Vegan gerechten uit de Avalonhoeve, Uitgeverij Lannoo, €25,99.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *