Chocolade-karamelrepen met pretzels
Deze heerlijke chocolade-karamelrepen met pretzels zijn een geweldig tussendoortje voor een kleine honger of gewoon om te snoepen.
Chocolade-karamelrepen met pretzels
Een heerlijk tussendoortje met chocolade en pindakaas, wie kan daaraan weerstaan?
Soort gerecht: Dessert, Snack
Porties: 16 repen
Ingrediënten
- 80 g pretzels
- 80 g havermout
- 150 g medjool dadels
- 6 el pindakaas
- 2 el ahornsiroop
- 175 g vegan pure chocolade
- 1 tl kokosolie
- 10 g vegan witte chocolade
Bereiding
- Bekleed een bakvorm van 20×20 cm met bakpapier en zet aan de kant.
- Maal de pretzels en havermout in een keukenmachine fijn. Houd enkele pretzels apart voor de topping.
- Doe nu de dadels (zonder pit), pindakaas en ahornsiroop erbij. Maal alles tot het als een geheel samen komt. Als dit niet gebeurt en het blijft te droog voeg dan beetje bij beetje 1 à 2 eetlepels plantaardige melk toe.
- Doe nu het deegmengsel in de bakvorm en druk dit stevig aan zodat de bakvorm gelijkmatig verdeeld is. Zet deze vervolgens in de koelkast.
- Smelt ondertussen de donkere chocolade au bain marie samen met de kokosolie
- Haal de bakvorm weer uit de koelkast en verdeel de gesmolten donkere chocolade gelijkmatig over de bakvorm.
- Hak nu enkele pretzels en de witte chocolade grof en strooi dit over de pure chocolade voor decoratie.
- Laat alles minstens een uur in de koelkast stevig worden.
- Snijd het gebak in 16 gelijke repen.
- Smakelijk!
Extra informatie
Recept en foto’s van Groenteboertje
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!