Veganaise
Tegenwoordig vind je in de meeste supermarkten al vegan mayonaise. Val je toch zonder? Zelf mayonaise maken zonder ei is supersimpel! Ga meteen aan de slag met dit eenvoudig recept.
Veganaise
Supereenvoudig recept om zelf vegan mayonaise te maken.
Porties: 300 ml
Ingrediënten
- 100 ml sojamelk, ongezoet
- 200 ml zonnebloemolie, ontgeurd of andere plantaardige olie met een neutrale smaak zoals maïsolie of koolzaadolie
- 1 el appelazijn
- 1 tl mosterd
- ½ - 1 tl zout
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in een pot en mix met de staafmixer of in een kleine keukenrobot.
Extra informatie
Je kunt ook eggy veganaise maken: vervang het zout door ¾ tl zwart zout/kala namak. Zwart zout vind je in sommige supermarkten, speciaalzaken of webshops.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
Probeer ook:
Cocktailsaus
Een smaakvolle cocktailsaus bestaat uit meer dan alleen mayonaise en ketchup. Geef je saus wat extra pit met wat tabasco, cayenne of vegan worcestersaus.Whiskey is zoals de meeste gestookte dranken veganistisch. Je kan de whiskey ook vervangen door sherry en cognac.
Naar het recept
Tartaarsaus
Met een goede tartaar kan je veel gerechten smaak geven. Zowel op je barbecue, als bij een klassiek gerecht, bij de aperitiefhapjes of op je boterham past deze saus perfect. Wie zegt dat je eieren of koemelk nodig hebt om tartaarsaus te maken? Het kan gemakkelijk vegan!
Naar het recept
Italiaanse kikkererwtenburgers
Heerlijke vegan burgers op basis van kikkererwten.
Naar het recept
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!