Choucroute met vegan worstjes en gebakken appeltjes

Fans van Oktoberfest of familievakanties in de Elzas herkennen wellicht deze klassieker: Choucroute met worst. Een dampend bord comfort food dat snel klaar is én budgetvriendelijk!

€ 2,75 per portie

budget zuurkool
budget zuurkool
5 from 1 vote

Choucroute met vegan worstjes en gebakken appeltjes

Noem jij het choucroute, sauerkraut of gewoonweg zuurkool? Deze klassieker maken we met vegan worst en warme appeltjes.
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Bereidingstijd: 30 minutes
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 1 ui
  • 800 g zuurkool
  • 2 appels
  • 6 vegan worstjes
  • 600 g aardappelen
  • 1 dl witte wijn, of wijnazijn, optioneel
  • 3 el mosterd, optioneel

Bereiding

  • Snipper de ui fijn. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Breng ondertussen een kookpot met water aan de kook.
  • Kook de aardappelen 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Giet intussen olijfolie in de diepe pan en fruit de ui. Voeg erna de appelstukjes toe en laat even stoven. Voeg dan de zuurkool toe en kruid met peper en zout. Giet de witte wijn erbij. Laat op een zacht vuurtje sudderen met het deksel op de pan.
  • Giet intussen de aardappelen af en bestrooi met een beetje zout. Gebruik de kookplaat voor de vegan worsten. Bak deze met wat olijfolie in een pan gedurende enkele minuten.
  • Serveer de aardappelen, choucroute en vegan worsten met een schepje mosterd. Smakelijk!

Extra informatie

Dit recept werd aangeleverd door vrijwilliger Astrid. 
De foto's verzorgde vrijwilliger Isabeau.
Wil jij ook graag recepten of foto's delen met BE Vegan? Meld je aan als vrijwilliger.
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat het ons weten!Tag @bevegan.be en gebruik de hashtag #bevegan
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Probeer ook: